
Deze soep is elke keer een topper in huis wanneer ik ze maak. Alle smaken van lasagna, maar dan allemaal in een pot en op 30 minuten klaar. Weinig afwas, véél smaak.
Voor 6 personen als hoofdgerecht
30 minuten werk
500 gr gehakt (rund of kip)
400 gram gedroogde lasagna bladen
2 wortel
2 ui
1 paprika
800 gr tomaat blokjes uit blik
700 ml water
2 blokjes bouillon
1 eetlepel paprika poeder
1 theleepel ui poeder
1 theelepel knoflook poeder
1 eetlepel gedroogde peterselie
1 theelepek gedroogde oregano
150 gr mozzarella
150 gr emmental
50 gram cheddar
200 ml volle room
200 gram mascarpone
Afwerking: basilicum en parmezaanse kaas
✨️ Schil de wortel.
✨ Snij de ui, paprika en wortel fijn.
✨️ Doe een beetje olie in een grote pot en bak de ui en het gehakt rul tot het gehakt aangebakken is..
✨️ Voeg de paprika, wortel, tomatenblokjes, water, bouillonblokjes, alle kruiden ✨ Laat 15 minuten koken.
✨️ Breek de lasagna bladen in stukken en voeg toe.
✨ Laat 10 minuten koken.
✨️ Voeg de kaas, room en mascarpone toe.
✨ Laat alles terug opwarmen tot de kaas gesmolten is.
✨ Werk af met een blaadje basilicum en een beetje geraspte parmezaanse kaas.
Comments