top of page

Lasagna soep

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze soep is elke keer een topper in huis wanneer ik ze maak. Alle smaken van lasagna, maar dan allemaal in een pot en op 30 minuten klaar. Weinig afwas, véél smaak.


Voor 6 personen als hoofdgerecht

30 minuten werk


500 gr gehakt (rund of kip)

400 gram gedroogde lasagna bladen


2 wortel

2 ui

1 paprika


800 gr tomaat blokjes uit blik

700 ml water

2 blokjes bouillon


1 eetlepel paprika poeder

1 theleepel ui poeder

1 theelepel knoflook poeder

1 eetlepel gedroogde peterselie

1 theelepek gedroogde oregano


150 gr mozzarella

150 gr emmental

50 gram cheddar

200 ml volle room

200 gram mascarpone


Afwerking: basilicum en parmezaanse kaas



✨️ Schil de wortel.

✨ Snij de ui, paprika en wortel fijn.

✨️ Doe een beetje olie in een grote pot en bak de ui en het gehakt rul tot het gehakt aangebakken is..

✨️ Voeg de paprika, wortel, tomatenblokjes, water, bouillonblokjes, alle kruiden ✨ Laat 15 minuten koken.

✨️ Breek de lasagna bladen in stukken en voeg toe.

✨ Laat 10 minuten koken.

✨️ Voeg de kaas, room en mascarpone toe.

✨ Laat alles terug opwarmen tot de kaas gesmolten is.

✨ Werk af met een blaadje basilicum en een beetje geraspte parmezaanse kaas.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page