Voor 4 wraps
1 uur werk
Voor het gehakt:
500 gram lamsgehakt
2 eetlepel paprika puree
3/4 ui
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel gedroogde oregano
Zout
Voor de koriander hummus:
1 blik kikkererwten
25 gram koriander
2 eetlepels tahini
2 tenen knoflook
1/4 ui
Zout
Water of olijfolie (ik gebruikte water, vond lamsgehakt al vettig genoeg)
Voor de knoflooksaus:
125 gram griekse yoghurt
1 teen knoflook
Sap van 1/2 citroen
Zout
Voor de spicy pijnboompitten:
30 gram pijnboompitten
15 ml olie
1/2 theelepel chili vlokken (pul biber)
Zout
Voor de koolsalade:
1/4 witte kool
Sap van 1/2 citroen
Enkele koriander blaadjes
Voor de wrap:
4 stuks libanees brood
Turkse pepers uit een bokaal
Ingemaakte rode ui (recept op mijn site)
Voor het gehakt:
✨️ Doe de ui, paprika puree en kruiden in een hakmolentje. Maal dit tot een pasta.
✨️ Meng de kruidige pasta met het lamsgehakt.
✨️ Neem een spiesje en vorm het lamsgehakt er rond. Er kunnen ook kefta (balletjes) van gerold worden.
✨️ Bak de spiesjes in een pan tot ze gaar en goudbruin zijn.
Voor de koriander hummus:
✨️ Doe alle ingredienten behalve de olie in een blender en blend dit tot een dikke pasta.
✨️ Voeg traag de olie toe tot de gewenste consistie bereikt is.
Voor de knoflooksaus:
✨️ Hak de knoflook fijn en meng deze met de andere ingredienten.
Voor de spicy pijnboompitten:
✨️ Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
✨️ Voeg de olie en kruiden toe en laat 1 minuut bakken.
Voor de koolsalade:
✨️ Snij de kool fijn met een mandoline.
✨️ Meng hieronder het citroensap en de koriander blaadjes.
Voor de wrap:
✨️ Warm het libanees brood op in de microgolf of in een pan.
✨️ Smeer een laag koriander hummus op het brood.
✨️ Leg hierop de lamsgehakt spiezen.
✨️ Werk af met de koolsalade, gepekelde ui en pijnboompitten.
✨️ Rol op en serveer met de knoflooksaus en enkele turkse pepers.
Comments