top of page

Lamsgehakt wrap met koriander hummus en spicy pijnboompitten

Foto van schrijver: Leen Leen

Bijgewerkt op: 12 jul 2024




Voor 4 wraps

1 uur werk


Voor het gehakt:

500 gram lamsgehakt

2 eetlepel paprika puree

3/4 ui

1 theelepel gedroogde munt

1 theelepel gedroogde oregano

Zout


Voor de koriander hummus:

1 blik kikkererwten

25 gram koriander

2 eetlepels tahini

2 tenen knoflook

1/4 ui

Zout

Water of olijfolie (ik gebruikte water, vond lamsgehakt al vettig genoeg)


Voor de knoflooksaus:

125 gram griekse yoghurt

1 teen knoflook

Sap van 1/2 citroen

Zout


Voor de spicy pijnboompitten:

30 gram pijnboompitten

15 ml olie

1/2 theelepel chili vlokken (pul biber)

Zout


Voor de koolsalade:

1/4 witte kool

Sap van 1/2 citroen

Enkele koriander blaadjes


Voor de wrap:

4 stuks libanees brood

Turkse pepers uit een bokaal

Ingemaakte rode ui (recept op mijn site)


Voor het gehakt:

✨️ Doe de ui, paprika puree en kruiden in een hakmolentje. Maal dit tot een pasta.

✨️ Meng de kruidige pasta met het lamsgehakt.

✨️ Neem een spiesje en vorm het lamsgehakt er rond. Er kunnen ook kefta (balletjes) van gerold worden.

✨️ Bak de spiesjes in een pan tot ze gaar en goudbruin zijn.


Voor de koriander hummus:

✨️ Doe alle ingredienten behalve de olie in een blender en blend dit tot een dikke pasta.

✨️ Voeg traag de olie toe tot de gewenste consistie bereikt is.



Voor de knoflooksaus:

✨️ Hak de knoflook fijn en meng deze met de andere ingredienten.


Voor de spicy pijnboompitten:

✨️ Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

✨️ Voeg de olie en kruiden toe en laat 1 minuut bakken.



Voor de koolsalade:

✨️ Snij de kool fijn met een mandoline.

✨️ Meng hieronder het citroensap en de koriander blaadjes.


Voor de wrap:

✨️ Warm het libanees brood op in de microgolf of in een pan.

✨️ Smeer een laag koriander hummus op het brood.

✨️ Leg hierop de lamsgehakt spiezen.

✨️ Werk af met de koolsalade, gepekelde ui en pijnboompitten.

✨️ Rol op en serveer met de knoflooksaus en enkele turkse pepers.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page