top of page

Krokant varkensvlees met courgette en noedels

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 5 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

ree

Dit gerecht maakte ik volledig impulsief, zonder plan. Met de hulp van verschillende technieken uit de Aziatische keuken en wat creativiteit. Uiteindelijk echt een top resultaat. Vlees dat crispy is vanbuiten en super zacht vanbinnen. Ik kreeg zelfs een "howla zekers" van mijn man.


Voor 4 personen

40 minuten werk


Voor het vlees:

500 gram varkensspiering

4 eetlepels maizena (maiszetmeel)

4 eetlepels lichte sojasaus

2 tenen look

1 stuk gember van 2 cm

Olie om in te frituren


Voor de rest van het gerecht:

2 ajuinen

1 courgette

3 pijpajuin

6 eetlepels hoisinsaus

250 gram dunne rijstnoedels

Scheutje olie om te wokken

Sesamzaadjes om af te werken.



Maak het vlees:

  • Snij het vlees in reepjes. Doe in een kom.

  • Plet de look en gember en voeg toe.

  • Voeg de sojasaus en maizena toe. Meng goed. Het zal een stug papje worden, dat is de bedoeling.

  • Laat dit 20 minuten rusten.

  • Frituur de stukjes vlees in olie, tot de buitenkant krokant is en de binnenkant gaar en zacht. Frituur ze beetje per beetje, niet allemaal tegelijk. Laat ze een voor een in de olie glijden.

  • Laat uitlekken op een keukenpapiertje.



  • Giet kokend water over de rijstnoedels en laat deze 5 minuten trekken. Giet af en spoel met koud water om het gaarproces te stoppen.

  • Snij de pijpajuin, ajuin en courgette in grote maar hapklare blokjes.

  • Doe een scheutje olie in een pan of wok en bak de groenten kort op heet vuur, tot ze beetgaar zijn.

  • Voeg de saus en vlees toe en meng goed door elkaar.

  • Warm de noedels kort op (eventueel in de saus) en serveer.

  • Werk af met sesamzaadjes.


Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page