top of page

"Guo Bao Rou": Chinees krokant varkensvlees

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 24 apr
  • 2 minuten om te lezen

Guo Bao Rou is mijn favoriete gerecht bij de afhaalchinees. Het bestaat uit krokant gefrituurd varkensvlees in een zoet-zure saus.


Ik bestelde het de laatste tijd nogal vaak en was dan steeds 20 euro kwijt, dus heb wat research gedaan om het zelf te maken en dat is gelukt!


Er werden wat technieken gebruikt die ik niet kende dus vond het best spannend. Zoals marineren in water, en de korst bestaat uit oobleck (water en aardappelzetmeel dat afgegoten wordt). Het resultaat was fantastisch en ik was geweldig fier toen ik dit kon serveren!


Ingrediƫnten:


  • 700 gram varkensvlees (ik gebruikte spieringgebraad)

  • 100 ml water

  • 50 ml Shaoxing-wijn

  • 20 ml lichte sojasaus

  • Zout naar smaak


  • 250 gram aardappelzetmeel

  • 400 ml water


  • 1 wortel

  • 1 paprika

  • 2 lente ui


  • Sesamzaadjes voor de afwerking

  • Voor er bij: Rijst




Bereidingswijze:

  1. Marineren (1 uur):

    ✨ Snijd het varkensvlees in dunne plakjes of reepjes. Dit gaat het beste wanneer het vlees half bevroren is.

    ✨ Meng in een kom 100 ml water, 50 ml Shaoxing-wijn, 20 ml lichte sojasaus en zout naar smaak.

    ✨ Voeg het varkensvlees toe aan het marinade mengsel en laat het 1 uur marineren in de koelkast.



  1. Voorbereiding beslag:

    ✨ Meng 250 gram aardappelzetmeel met 400 ml water in een kom.

    ✨ Laat het mengsel 15 minuten rusten en giet het daarna af.

    ✨ Op de bodem van de kom blijft dat de "oobleck" liggen, het lijkt bijna op cement.


  2. Varken toevoegen:

    ✨ Voeg het gemarineerde varkensvlees toe aan het aardappelzetmeelmengsel en meng goed, zodat het vlees gelijkmatig bedekt is met het beslag.


  3. Frituren:

    ✨ Verhit olie in een wok of frituurpan.

    ✨ Frituur het varkensvlees in twee of drie porties. Let zeker op dat de stukjes elkaar niet raken tijdens het bakken, om te vermijden dat ze aan elkaar plakken.

    ✨ Bak de eerste portie totdat het varkensvlees goudbruin en krokant is. Haal het uit de olie en laat het uitlekken.

    ✨ Herhaal dit voor de tweede portie.


  1. Dresseren:

    ✨ Snij de lente ui, paprika en wortel in fijne julienne.

    ✨ Doe de saus en groenten in een pan en laat opwarmen.

    ✨ Doe de stukjes varkensvlees in de saus en schud goed om.

    ✨ Serveer met rijst

    ✨ Extra tip: ik vroor de overschot van het gefrituurde vlees (zonder de saus) in, en maakte dit later klaar in de airfryer; 10 minuten op 160 graden.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page