Voor in de lunchbox: Hartige muffins met halloumi, olijf en paprika
- Leen
- 21 jul
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 9 sep

Deze hartige muffins zijn echt ideaal als ontbijt, om mee te nemen naar het werk of school. Makkelijk te maken: alles bij elkaar gooien in een kom. En je kan ze perfect invriezen. Eenmaal je het basis deeg hebt, kan je creatief zijn met de vulling.
Als je andere vullingen wil gebruiken, dien je ongeveer dezelfde hoeveelheid te respecteren. Ik had in totaal ongeveer 1 kilo basis deeg en 450 gram vulling.
Voor 12 a 15 stuks
45 minuten werk
Voor het basis deeg:
400 gr bloem
4 ei
150 ml olijfolie
150 ml melk
1/2 zakje bakpoeder
Voor de vulling:
200 gram halloumi
1 groene paprika
100 gram olijven
20 gram zongedroogde tomaten
2 eetlepels paprika salca
1 theelepel gedroogde munt
1/2 theelepel pul biber
Pyramidezout en pul biber om af te werken
Doe de bloem, eieren, olijfolie, melk en bakpoeder allemaal samen in een kom en meng goed door elkaar.
Snij de halloumi in blokjes en voeg toe.
Snij de olijven in schijfjes en voeg toe.
Voeg alle overige ingrediƫnten toe.

meng goed.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het beslag in muffin vormen en bak ze 25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Werk af met pul biber en pyramidezout.












Hey Leen, dit lijkt me een heel lekker recept. Maar wat bedoel je precies met paprika salca? Alvast bedankt!