top of page

Voor in de lunchbox: Hartige muffins met halloumi, olijf en paprika

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 21 jul
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 9 sep

ree

Deze hartige muffins zijn echt ideaal als ontbijt, om mee te nemen naar het werk of school. Makkelijk te maken: alles bij elkaar gooien in een kom. En je kan ze perfect invriezen. Eenmaal je het basis deeg hebt, kan je creatief zijn met de vulling.


Als je andere vullingen wil gebruiken, dien je ongeveer dezelfde hoeveelheid te respecteren. Ik had in totaal ongeveer 1 kilo basis deeg en 450 gram vulling.


Voor 12 a 15 stuks

45 minuten werk


Voor het basis deeg:

400 gr bloem

4 ei

150 ml olijfolie

150 ml melk

1/2 zakje bakpoeder


Voor de vulling:

200 gram halloumi

1 groene paprika

100 gram olijven

20 gram zongedroogde tomaten

2 eetlepels paprika salca

1 theelepel gedroogde munt

1/2 theelepel pul biber


Pyramidezout en pul biber om af te werken



  • Doe de bloem, eieren, olijfolie, melk en bakpoeder allemaal samen in een kom en meng goed door elkaar.

  • Snij de halloumi in blokjes en voeg toe.

  • Snij de olijven in schijfjes en voeg toe.

  • Voeg alle overige ingrediĆ«nten toe.

ree

  • meng goed.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe het beslag in muffin vormen en bak ze 25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

  • Werk af met pul biber en pyramidezout.

2 opmerkingen


Barbara
Barbara
06 okt

Hey Leen, dit lijkt me een heel lekker recept. Maar wat bedoel je precies met paprika salca? Alvast bedankt!

Like
Leen
Leen
17 uur geleden
Reageren op

dat is Turkse paprikapuree, te vergelijken met tomatenconcentraat, maar dan van paprika. Kan je in elke Turkse supermarkt kopen!

Like

Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page