
Ik deelde al eerder enkele recepten voor kaaskoekjes. Nu er bij stil sta, maak ik dit eigenlijk best wel vaak. Deze variant is met zongedroogde tomaat. Afgewerkt met geitenkaas en bieslook is dit een prachtig hapje én de koekjes kunnen volledig op voorhand gemaakt worden.
Voor ongeveer 20 koekjes
30 minuten werk + 4 uur rusten in de koelkast
150 gram parmezaanse kaas, geraspt (van een blok)
110 gram boter (géén margarine), op kamertemperatuur
130 gram bloem, niet zelfrijzend
50 gram zongedroogde tomaten
Peper naar smaak
1 potje smeerbare geitenkaas
Verse bieslook
✨ Doe de boter en kaas in een kom en klop met een garde tot een romige substantie.
✨ Hak de zongedroogde tomaten en voeg ze toe.
✨ Doe de bloem en peper er bij en meng goed. Het deeg is korrelig maar moet bij elkaar blijven wanneer je dit aanduwt met je vingers.
✨ Rol een worst van het deeg, wikkel er folie rond en laat 4 uur rusten in de koelkast.
✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.
✨ Haal het deeg uit de koelkast en snij er dunne plakjes van. Ongeveer een halve centimeter dik.
✨ Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes er op met voldoende plaats tussen elk koekje.
✨ Bak ze 12 minuten tot ze goudbruin zijn.
✨ Wanneer de koekjes net uit de oven komen, zijn ze nog zacht. Wanneer ze afkoelen zullen ze krokant worden.
✨ Bewaar ze in een luchtdichte doos op kamertemperatuur, tot maximum 1 week.
✨ Besmeer elk koekje met wat geitenkaas en werk af met gehakte bieslook.
Comments