top of page

Hapje: kaaskoekje met zongedroogde tomaat en geitenkaas

Foto van schrijver: Leen Leen

Ik deelde al eerder enkele recepten voor kaaskoekjes. Nu er bij stil sta, maak ik dit eigenlijk best wel vaak. Deze variant is met zongedroogde tomaat. Afgewerkt met geitenkaas en bieslook is dit een prachtig hapje én de koekjes kunnen volledig op voorhand gemaakt worden.


Voor ongeveer 20 koekjes

30 minuten werk + 4 uur rusten in de koelkast


150 gram parmezaanse kaas, geraspt (van een blok)

110 gram boter (géén margarine), op kamertemperatuur

130 gram bloem, niet zelfrijzend

50 gram zongedroogde tomaten

Peper naar smaak


1 potje smeerbare geitenkaas

Verse bieslook




✨ Doe de boter en kaas in een kom en klop met een garde tot een romige substantie.

✨ Hak de zongedroogde tomaten en voeg ze toe.

✨ Doe de bloem en peper er bij en meng goed. Het deeg is korrelig maar moet bij elkaar blijven wanneer je dit aanduwt met je vingers.

✨ Rol een worst van het deeg, wikkel er folie rond en laat 4 uur rusten in de koelkast.


✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.

✨ Haal het deeg uit de koelkast en snij er dunne plakjes van. Ongeveer een halve centimeter dik.

✨ Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes er op met voldoende plaats tussen elk koekje.

✨ Bak ze 12 minuten tot ze goudbruin zijn.

✨ Wanneer de koekjes net uit de oven komen, zijn ze nog zacht. Wanneer ze afkoelen zullen ze krokant worden.

✨ Bewaar ze in een luchtdichte doos op kamertemperatuur, tot maximum 1 week.


✨ Besmeer elk koekje met wat geitenkaas en werk af met gehakte bieslook.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page