
Deze koekjes zijn kei lekker en ideaal om te snacken, voor bij de borrel of op een kaas en charcuterie plank. Makkelijk te maken én met slechts 5 ingrediënten.
Het deeg kan een dag op voorhand gemaakt worden, of zelfs ingevroren om af te bakken wanneer gewenst.
Deze koekjes waren lekker krokant omdat ik ze heel dun gesneden heb. Ze kunnen ook wat dikker gesneden worden zodat ze wat zachter blijven.
Voor ongeveer 20 koekjes
30 minuten werk + 4 uur rusten in de koelkast
150 gram parmezaanse kaas, geraspt (van een blok)
110 gram boter (géén margarine), op kamertemperatuur
130 gram bloem, niet zelfrijzend
Peper naar smaak
2 takjes rozemarijn
✨ Doe de boter en kaas in een kom en klop met een garde tot een romige substantie.
✨ Rits de rozemarijn van 1 takje, hak zo fijn mogelijk en voeg toe
✨ Doe de bloem en peper er bij en meng goed. Het deeg is korrelig maar moet bij elkaar blijven wanneer je dit aanduwt met je vingers.
✨ Rol een worst van het deeg, wikkel er folie rond en laat 4 uur rusten in de koelkast.
✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.
✨ Haal het deeg uit de koelkast en snij er dunne plakjes van. Ongeveer een halve centimeter dik.
✨ Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes er op met voldoende plaats tussen elk koekje.
✨ Bak ze 12 minuten tot ze goudbruin zijn.
✨ Wanneer de koekjes net uit de oven komen, zijn ze nog zacht. Wanneer ze afkoelen zullen ze krokant worden.
✨ Bewaar ze in een luchtdichte doos op kamertemperatuur, tot maximum 1 week.
Comments