top of page

Gyros stijl traag gegaarde pulled pork op de kamado

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 25 mei
  • 2 minuten om te lezen

Dit is niet een snel snel recept zoals jullie van mij gewoon zijn, hier voor blijf je best een hele dag thuis :) Maar het resultaat is het waard. Ik maakte dit voor mijn familie, en werd zeer zeer goed onthaald.


De meeste van mijn barbecue gerechten kan je op elke soort barbecue maken, maar voor deze raad ik toch wel echt een kamado aan, of een ander type waar je de temperatuur heel precies op kan regelen.


11 uur werk

Voor 6 personen als hoofdgerecht


Voor de pulled pork:

Een spieringgebraad van 2,5 kilo

3 eetlepel gyros kruiden


Voor het spray mengsel:

100 ml appelsap

50 ml appelazijn

1 blokje bouillon met vleessmaak


Qua bijgerechten serveerde ik er pita broodjes, looksaus, koolsalade en een tomatensaus bij. Ik heb het heel simpel gehouden met deze bereidingen, ik deel vanonder hoe je deze maakt. Voor andere bijgerechten inspireer ik jullie graag: klik hier.

Je kan de overgebleven pulled pork (hahaha, is die er wel?) ook invriezen!


Je kan de gyros kruidenmix ook zelf maken:

1 tl zout

3 tl gedroogde oregano

2 tl paprikapoeder

1/2 tl zwarte peper

1/2 tl kaneel

2 tl lookpoeder

2 tl komijn



De dag er voor:

  • Smeer het spieringgebraad in met wat olie.

  • Kruid het gebraad en bewaar bedekt in de koelkast tot de dag er na.





De dag zelf:


Meng alle ingrediƫnten voor de spray en doe deze in een spray bus en zet deze klaar. De bedoeling is dat je regelmatig het vlees besprayed met dit mengsel om uitdrogen te voorkomen.


Ik volgde dit schema voor de pulled pork:


7u: kamado in gang zetten.

7u30: materiaal erin: hitteschild, lekbak. 120 graden.

8u: gebraad erop leggen

9u: sprayen

10u: sprayen

10u30: sprayen

11u; sprayen

11u30: sprayen

12u: sprayen

12u30: inpakken 4 lagen aluminium

17u30: tot de temperatuur 96 a 98 intern is. Ik had geen thermometer en om 17u30 was het perfect!


Trek de pulled pork uit elkaar, ik koos voor grote stukken vlees.


Serveer met bijgerechten naar keuze:


Voor de koolsalade:

300 gram geraspte kool

1 rode ui

1 granny smith appel

1 eetlepel mayonaise


  • Alles fijn snijden en mengen


Voor de looksaus:

300 gram Griekse yoghurt

1 theelepel gedroogde munt

Sap van 1 citroen

1 theelepel suiker

Zout naar smaak


  • Alles onder elkaar mengen


Voor de tomatensaus:

1 tomaat

1 ajuin

1 eetlepel tomatenpuree

enkele blaadjes peterselie

1 teen look

2 eetlepels olijfolie

Zout naar smaak.


  • Alles in een hakmolentje doen en mixen.


De pita broodjes heb ik gewoon gekocht en warmde ik op op de barbecue.

Ik serveerde er ook nog wat komkommer, tomaat, citroen en ajuin bij.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page