Gyros stijl traag gegaarde pulled pork op de kamado
- Leen
- 25 mei
- 2 minuten om te lezen

Dit is niet een snel snel recept zoals jullie van mij gewoon zijn, hier voor blijf je best een hele dag thuis :) Maar het resultaat is het waard. Ik maakte dit voor mijn familie, en werd zeer zeer goed onthaald.
De meeste van mijn barbecue gerechten kan je op elke soort barbecue maken, maar voor deze raad ik toch wel echt een kamado aan, of een ander type waar je de temperatuur heel precies op kan regelen.
11 uur werk
Voor 6 personen als hoofdgerecht
Voor de pulled pork:
Een spieringgebraad van 2,5 kilo
3 eetlepel gyros kruiden
Voor het spray mengsel:
100 ml appelsap
50 ml appelazijn
1 blokje bouillon met vleessmaak
Qua bijgerechten serveerde ik er pita broodjes, looksaus, koolsalade en een tomatensaus bij. Ik heb het heel simpel gehouden met deze bereidingen, ik deel vanonder hoe je deze maakt. Voor andere bijgerechten inspireer ik jullie graag: klik hier.
Je kan de overgebleven pulled pork (hahaha, is die er wel?) ook invriezen!
Je kan de gyros kruidenmix ook zelf maken:
1 tl zout
3 tl gedroogde oregano
2 tl paprikapoeder
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl kaneel
2 tl lookpoeder
2 tl komijn
De dag er voor:
Smeer het spieringgebraad in met wat olie.
Kruid het gebraad en bewaar bedekt in de koelkast tot de dag er na.
De dag zelf:
Meng alle ingrediƫnten voor de spray en doe deze in een spray bus en zet deze klaar. De bedoeling is dat je regelmatig het vlees besprayed met dit mengsel om uitdrogen te voorkomen.
Ik volgde dit schema voor de pulled pork:
7u: kamado in gang zetten.
7u30: materiaal erin: hitteschild, lekbak. 120 graden.
8u: gebraad erop leggen
9u: sprayen
10u: sprayen
10u30: sprayen
11u; sprayen
11u30: sprayen
12u: sprayen
12u30: inpakken 4 lagen aluminium
17u30: tot de temperatuur 96 a 98 intern is. Ik had geen thermometer en om 17u30 was het perfect!
Trek de pulled pork uit elkaar, ik koos voor grote stukken vlees.

Serveer met bijgerechten naar keuze:
Voor de koolsalade:
300 gram geraspte kool
1 rode ui
1 granny smith appel
1 eetlepel mayonaise
Alles fijn snijden en mengen
Voor de looksaus:
300 gram Griekse yoghurt
1 theelepel gedroogde munt
Sap van 1 citroen
1 theelepel suiker
Zout naar smaak
Alles onder elkaar mengen
Voor de tomatensaus:
1 tomaat
1 ajuin
1 eetlepel tomatenpuree
enkele blaadjes peterselie
1 teen look
2 eetlepels olijfolie
Zout naar smaak.
Alles in een hakmolentje doen en mixen.
De pita broodjes heb ik gewoon gekocht en warmde ik op op de barbecue.
Ik serveerde er ook nog wat komkommer, tomaat, citroen en ajuin bij.
Comments