top of page

Gratin van butternut en knolselder

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 2 uur geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Makkelijk om in elkaar te steken, winterse smaken, budgetvriendelijk en ideaal als bijgerecht met de feestdagen. Wat wil je nog meer?


Voor 4 a 6 personen

20 minuten werk + 1 uur in de oven


200 ml room

1/2 blokje kippenbouillon

1/3 theelepel gedroogde tijm

4 laurier blaadjes

Peper naar smaak

300 gram knolselder

300 gram butternut

150 gram geraspte emmentaler



  • Schil de knolselder en de butternut.

  • Snij de knolselder en butternut in schijfjes van allemaal gelijke grootte, bvb: ongeveer 0,5 cm dik, 3 cm breed, 3 cm lang.

  • Steek ze afwisselend en rechtopstaand in een ovenschotel.


ree

  • Steek de laurierblaadjes tussen de groenten in.

  • Verkruimel het bouillonblokje en meng dit met de room tot het opgelost is. Kruid met tijm en peper. Voeg indien gewenst zout toe, maar ik vind een bouillonblokje al zout genoeg.

  • Giet het room mengsel over de groenten heen.

  • Bedek de schotel met aluminiumfolie.

  • Plaats in de oven en bak het gedurende 1 uur op 160 graden.

  • Haal de folie eraf.

  • Strooi de kaas erover en bak nog 5 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten en een beetje krokant geworden is.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page