Gratin van butternut en knolselder
- Leen
- 2 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Makkelijk om in elkaar te steken, winterse smaken, budgetvriendelijk en ideaal als bijgerecht met de feestdagen. Wat wil je nog meer?
Voor 4 a 6 personen
20 minuten werk + 1 uur in de oven
200 ml room
1/2 blokje kippenbouillon
1/3 theelepel gedroogde tijm
4 laurier blaadjes
Peper naar smaak
300 gram knolselder
300 gram butternut
150 gram geraspte emmentaler
Schil de knolselder en de butternut.
Snij de knolselder en butternut in schijfjes van allemaal gelijke grootte, bvb: ongeveer 0,5 cm dik, 3 cm breed, 3 cm lang.
Steek ze afwisselend en rechtopstaand in een ovenschotel.

Steek de laurierblaadjes tussen de groenten in.
Verkruimel het bouillonblokje en meng dit met de room tot het opgelost is. Kruid met tijm en peper. Voeg indien gewenst zout toe, maar ik vind een bouillonblokje al zout genoeg.
Giet het room mengsel over de groenten heen.
Bedek de schotel met aluminiumfolie.
Plaats in de oven en bak het gedurende 1 uur op 160 graden.
Haal de folie eraf.
Strooi de kaas erover en bak nog 5 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten en een beetje krokant geworden is.












Opmerkingen