top of page

Gemarineerde shiso

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 22 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Ik heb het geluk dat shiso (of perilla) in de tuin staat, maar het is tegenwoordig ook eenvoudig te vinden in de Aziatische supermarkt. De smaak ligt tussen basilicum en munt. Ik marineerde ze om te eten bij Koreaanse BBQ.


Voor 4 personen als bijgerecht

5 minuten werk


30 shiso blaadjes

2 pijpajuin

2 eetlepels rijstazijn

1 eetlepel suiker

3 eetlepels lichte sojasaus

1/2 theelepel gochugaru (Koreaanse chilivlokken)


Om af te werken: sesamzaadjes



  • Pluk de shiso blaadjes en was ze goed.

  • Snipper de pijpajuin en doe in een kommetje.

  • Voeg alle andere ingrediënten voor de marinade toe.

  • Maak laagjes van de shiso en doe op elk laagje een deel marinade, tot alles op is.

  • Werk af met extra pijpajuin en sesamzaadjes.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page