Gemarineerde shiso
- Leen
- 22 aug
- 1 minuten om te lezen

Ik heb het geluk dat shiso (of perilla) in de tuin staat, maar het is tegenwoordig ook eenvoudig te vinden in de Aziatische supermarkt. De smaak ligt tussen basilicum en munt. Ik marineerde ze om te eten bij Koreaanse BBQ.
Voor 4 personen als bijgerecht
5 minuten werk
30 shiso blaadjes
2 pijpajuin
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
3 eetlepels lichte sojasaus
1/2 theelepel gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
Om af te werken: sesamzaadjes
Pluk de shiso blaadjes en was ze goed.
Snipper de pijpajuin en doe in een kommetje.
Voeg alle andere ingrediënten voor de marinade toe.
Maak laagjes van de shiso en doe op elk laagje een deel marinade, tot alles op is.
Werk af met extra pijpajuin en sesamzaadjes.










Opmerkingen