top of page

Gemarineerde olijven

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 21 jun
  • 1 minuten om te lezen



Dit heerlijke hapje met olijven is super simpel en volledig op voorhand te maken. Ze mogen makkelijk twee dagen marineren, zo nemen ze de smaken beter op!


Ik kies steeds voor olijven met een pitje in, deze hebben meer smaak. Zout voeg ik niet toe, ik vind ze zo al zout genoeg.


Kies voor mooi egale groene olijven en verrimpelde zwarte olijven. Olijven worden van nature zwart naarmate dat ze rijpen. Je vind veel zwart gekleurde olijven op de markt, dit zijn groene olijven die door oxidatie gekleurd worden en niet verrimpeld zijn. Ik neem steeds olijven in eigen nat en voeg zelf olie toe.





Voor de groene olijven:

250 gram groene olijven

zeste en sap van 1 citroen

1 eetlepel sumac

2 eetlepels olijfolie

Verse peterselie om af te werken


Voor de zwarte olijven:

250 gram zwarte olijven

sap van 1/2 citroen

4 teentjes look

2 eetlepels olijfolie


Voor de groene olijven:

  • Rasp de zeste van de citroen en pers ze uit, voeg toe aan de olijven.

  • Voeg de sumac en olijfolie toe, meng goed.

  • Laat 2 dagen marineren in een gesloten verpakking.


Voor de zwarte olijven:

  • Hak de teentjes look fijn en voeg toe aan de olijven.

  • Voeg de olijfolie en citroensap toe, meng goed.

  • Laat 2 dagen marineren in een gesloten verpakking.


  • serveer de olijven met tandenstokes, zet er een leeg kommetje bij voor de pitjes.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page