Gemarineerde olijven
- Leen
- 21 jun
- 1 minuten om te lezen

Dit heerlijke hapje met olijven is super simpel en volledig op voorhand te maken. Ze mogen makkelijk twee dagen marineren, zo nemen ze de smaken beter op!
Ik kies steeds voor olijven met een pitje in, deze hebben meer smaak. Zout voeg ik niet toe, ik vind ze zo al zout genoeg.
Kies voor mooi egale groene olijven en verrimpelde zwarte olijven. Olijven worden van nature zwart naarmate dat ze rijpen. Je vind veel zwart gekleurde olijven op de markt, dit zijn groene olijven die door oxidatie gekleurd worden en niet verrimpeld zijn. Ik neem steeds olijven in eigen nat en voeg zelf olie toe.
Voor de groene olijven:
250 gram groene olijven
zeste en sap van 1 citroen
1 eetlepel sumac
2 eetlepels olijfolie
Verse peterselie om af te werken
Voor de zwarte olijven:
250 gram zwarte olijven
sap van 1/2 citroen
4 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
Voor de groene olijven:
Rasp de zeste van de citroen en pers ze uit, voeg toe aan de olijven.
Voeg de sumac en olijfolie toe, meng goed.
Laat 2 dagen marineren in een gesloten verpakking.
Voor de zwarte olijven:
Hak de teentjes look fijn en voeg toe aan de olijven.
Voeg de olijfolie en citroensap toe, meng goed.
Laat 2 dagen marineren in een gesloten verpakking.
serveer de olijven met tandenstokes, zet er een leeg kommetje bij voor de pitjes.
Comments