top of page

Gegrilde gemarineerde aubergine met miso

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 7 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een heel simpel recept maar echt een smaakbom. Een topper als bijgerecht op de BBQ.


Voor 6 personen

8 uur marineren + 10 minuten grillen


2 aubergines


Voor de marinade:

3 eetlepel shiro miso (witte miso)

2 eetlepels sesam olie

3 eetlepels mirin

1 theelepel suiker

3 eetlepels water


Voor de afwerking:

Witte en zwarte sesamzaadjes




  • Doe alle ingrediënten in een kommetje, warm lichtjes op in de microgolf en meng goed.

  • Snij de aubergine in partjes en doe in een kom.

  • Giet de marinade er over, zorg dat alle stukken aubergine goed ingesmeerd zijn.

  • Laat minstens 8 uur marineren, maar een nachtje in de frigo is nog beter!



  • Bak de aubergine direct boven de kolen op ongeveer 180 graden. Tot ze gaar is en je mooie grillstrepen ziet. Ongeveer 10 minuten (na 5 minuten omdraaien).

Comentários


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page