Gegrilde gemarineerde aubergine met miso
- Leen
- 7 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Een heel simpel recept maar echt een smaakbom. Een topper als bijgerecht op de BBQ.
Voor 6 personen
8 uur marineren + 10 minuten grillen
2 aubergines
Voor de marinade:
3 eetlepel shiro miso (witte miso)
2 eetlepels sesam olie
3 eetlepels mirin
1 theelepel suiker
3 eetlepels water
Voor de afwerking:
Witte en zwarte sesamzaadjes
Doe alle ingrediënten in een kommetje, warm lichtjes op in de microgolf en meng goed.
Snij de aubergine in partjes en doe in een kom.
Giet de marinade er over, zorg dat alle stukken aubergine goed ingesmeerd zijn.
Laat minstens 8 uur marineren, maar een nachtje in de frigo is nog beter!
Bak de aubergine direct boven de kolen op ongeveer 180 graden. Tot ze gaar is en je mooie grillstrepen ziet. Ongeveer 10 minuten (na 5 minuten omdraaien).
Comentários