top of page

Geglazuurde wortelen met sinaasappel

Foto van schrijver: Leen Leen

Een lekker bijgerecht voor bij vlees of vis. Op het eerste zich een gewone wortel, maar eigenlijke een ware smaak bom. Met het loof van de wortelen maakte ik ook iets, recepten vind je op de site.


Voor 4 personen als bijgerecht

30 minuten werk


1 bussel jonge wortelen

2 sinaasappels

1 eetlepel suiker

Zout en peper naar smaak



✨ Snij het loof van de wortelen en schil ze.

✨ Doe ze in een pan met 300 ml water en het sap van de 2 sinaasappels.

✨ Kruid met peper en zout naar smaak.

✨ Laat de wortelen 20 minuten garen op laag vuur, met het deksel op de pan.

✨ Haal de wortelen uit de pan.

✨ Voeg de suiker toe.

✨ Laat het vocht inkoken tot het stroperig is, dit duurt ongeveer 15 minuten.

✨ Smeer de stroop over de wortelen.

✨ Serveer met traag gegaarde lamsschenkel, recept verschijnt binnenkort!

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page