"Elote" dip: Mexicaanse maisdip
- Leen
- 2 sep
- 1 minuten om te lezen

Een "elote" is een Mexicaanse gerecht dat bestaat uit gegrilde maïs, en allerlei toppings zoals witte kaas en tajin (Mexicaanse kruidenmengeling met chili en limoen. Heeft natuurlijk niets te maken met een Marokkaanse tagine ;) ). Het recept daarvoor deelde ik al eens vorig jaar, maar ik maakte er deze keer een dip van, om te serveren met tortilla chips.
De tajin kruiden vind je bij o.a. amazing oriental, albert heijn, delhaize...
Voor 6 personen als hapje
10 minuten werk
1 zoete witte ajuin
1 blik mais (330 gram)
1 blok feta (200 gram)
3 eetlepels zoete ingemaakte jalapeno, recept vind je hier
1 potje zure room (125 gram)
Sap van 1 limoen
2 theelepels tajin
1 bosje koriander
Om af te werken:
Tajin
Enkele blaadjes koriander
Schijfjes jalapeno
Hak de jalapeno fijn en doe in een kom.
Hak de koriander fijn en voeg toe
Snipper de ajuin en voeg toe
Laat de mais uitlekken en voeg toe

Verkruimel de feta en voeg toe
Voeg de tajin, limoensap en zure room toe
Meng alles goed door elkaar.
werk af met wat tajin, jalapeno en koriander.
Serveer met tortillachips.
















Opmerkingen