top of page

"Elote" dip: Mexicaanse maisdip

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 2 sep
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een "elote" is een Mexicaanse gerecht dat bestaat uit gegrilde maïs, en allerlei toppings zoals witte kaas en tajin (Mexicaanse kruidenmengeling met chili en limoen. Heeft natuurlijk niets te maken met een Marokkaanse tagine ;) ). Het recept daarvoor deelde ik al eens vorig jaar, maar ik maakte er deze keer een dip van, om te serveren met tortilla chips.


De tajin kruiden vind je bij o.a. amazing oriental, albert heijn, delhaize...


Voor 6 personen als hapje

10 minuten werk


1 zoete witte ajuin

1 blik mais (330 gram)

1 blok feta (200 gram)

3 eetlepels zoete ingemaakte jalapeno, recept vind je hier

1 potje zure room (125 gram)

Sap van 1 limoen

2 theelepels tajin

1 bosje koriander


Om af te werken:

Tajin

Enkele blaadjes koriander

Schijfjes jalapeno



  • Hak de jalapeno fijn en doe in een kom.

  • Hak de koriander fijn en voeg toe

  • Snipper de ajuin en voeg toe

  • Laat de mais uitlekken en voeg toe


ree
  • Verkruimel de feta en voeg toe

  • Voeg de tajin, limoensap en zure room toe

  • Meng alles goed door elkaar.



  • werk af met wat tajin, jalapeno en koriander.

  • Serveer met tortillachips.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page