
"Vogelnestjessoep", "egg drop soup", "soep met eiersliertjes", allemaal benamingen voor deze soort soep die je vaak kan krijgen bij de afhaalchinees. Soms met mais, of met surimi. Ik maakte een versie met kip en mais. Super simpel, in 15 minuten op tafel en mega lekker.
Voor 6 personen als voorgerecht
15 minuten werk
1 liter kippenbouillon of 1 liter water en 2 bouillonblokjes
1/2 kippenborstfilet
3 eieren
100 gram mais uit blik
3 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook
Klein beetje geraspte gember
1 eetlepel maizena + 50 ml water
Voor de afwerking:
Lente ui
✨ Breng de bouillon aan de kook met de kippenfilet, gember en knoflook er in. Laat 10 minuten koken.
✨ Vis de kip er uit en pluis ze. De soep mag op laag vuur blijven staan
✨ Breek de eieren in een kommetje en kluts ze.
✨ Roer in de soep tot je een "tornado krijgt", giet de eieren rustig er in terwijl je blijft roeren. Zo ontstaan er sliertjes.
✨ Voeg de kip, mais en sojasaus toe.
✨ Maak een papje van de maizena en water. Voeg dit toe aan de soep. Afhangend van hoe gebonden je de soep wilt, gebruik je meer of minder.
✨ Garneer met gehakte lente ui.
Comentários