"Chile colorado": Mexicaans stoofvlees
- Leen
- 2 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen

Momenteel heb ik een lichte obsessie met de Mexicaanse keuken, en dan vond ik dat dit Mexicaanse stoofvlees echt niet mocht ontbreken. Behalve gedroogde chilipepers zijn er geen speciale ingrediënten nodig, en deze kocht ik gewoon online. Licht pittig en heel rijk van smaak, super lekker!
Voor 5 a 6 personen
3 uur werk
800 gram stoofvlees (varken of rund)
1 eetlepel bloem
5 stuks gedroogde ancho chili (ik kocht deze via www.tjinstoko.nl)
200 ml water
1 ajuin
500 ml rundsbouillon (of 500 ml water en 1 blokje rundbouillon)
1 eetlepel tomatenpuree
5 teentjes look
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel oregano (bij voorkeur Mexicaanse oregano),
Zout naar smaak
Voor de afwerking:
1 ajuin in blokjes
Koriander


Trek de steeltjes van de chilipepers en haal de pitjes eruit.
Kook 200 ml water en doe dit in een blender, samen met de gedroogde chilipepers. Laat dit 10 minuten staan tot de pepers droog geworden zijn.
Doe hierbij de ajuin, look, tomatenpuree, komijn en oregano.
Blend tot een gladde saus.
Doe wat olie in een pan en verwarm op hoog vuur.
Bak het stoofvlees kort aan tot mooi gekleurd is.
Doe de bloem bij het vlees.
Giet de saus op het vlees, samen met de bouillon.
Zet het deksel op de pot en laat dit 2 a 2,5 uur op laag vuur sudderen.
Haal het laatste half uur het deksel van de pot en laat de saus wat inkoken.
Werk af met ajuin en koriander en serveer met Mexicaanse rode rijst
Extra tip: dit stoofvlees is ideaal om in te vriezen.














Opmerkingen