
Voor 6 personen
45 minuten werk
Voor de rijst:
800 gram langkorrel rijst zoals basmati
1400 ml verse kippenbouillon (of water + 2 bouillon blokjes)
1 vlees tomaat
1 eetlepel tomaten concentraat
2 tenen knoflook
1/2 witte ui
Optioneel: 1 spaanse chili peper of rode jalapeno
2 eetlepels zonnebloem olie
Zout naar smaak
✨️ In een blender, doe de tomaat, knoflook en ui. Voeg eventueel de chilipeper toe. Blend tot een gladde consistentie.
✨️ In een pot of diepe pan, doe de olie en bak hierin kort de rijst op middenhoog vuur.
✨️ Voeg het tomatenconcentraat, kippenbouillon, en tomaten prutje toe. Kruid af met zout naar smaak. Roer goed.
✨️ Laat de rijst 20 a 25 minuten garen op laag vuur, met een deksel op de pot. Roer niet meer.
✨️ Zet het vuur af en laat nog 10 minuten rusten met het deksel op de pot. De rijst is nu klaar.
✨️ Serveertip: serveer met gebakken kip, avocado en koriander.
Comments