top of page

Arroz Rojo: Mexicaanse rode rijst

Foto van schrijver: Leen Leen



Voor 6 personen

45 minuten werk


Voor de rijst:

800 gram langkorrel rijst zoals basmati

1400 ml verse kippenbouillon (of water + 2 bouillon blokjes)

1 vlees tomaat

1 eetlepel tomaten concentraat

2 tenen knoflook

1/2 witte ui

Optioneel: 1 spaanse chili peper of rode jalapeno

2 eetlepels zonnebloem olie

Zout naar smaak



✨️ In een blender, doe de tomaat, knoflook en ui. Voeg eventueel de chilipeper toe. Blend tot een gladde consistentie.

✨️ In een pot of diepe pan, doe de olie en bak hierin kort de rijst op middenhoog vuur.

✨️ Voeg het tomatenconcentraat, kippenbouillon, en tomaten prutje toe. Kruid af met zout naar smaak. Roer goed.

✨️ Laat de rijst 20 a 25 minuten garen op laag vuur, met een deksel op de pot. Roer niet meer.

✨️ Zet het vuur af en laat nog 10 minuten rusten met het deksel op de pot. De rijst is nu klaar.

✨️ Serveertip: serveer met gebakken kip, avocado en koriander.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page