
Voor 6 personen als hapje of klein voorgerecht
6 sint-jacobs vruchten
1 grote of 2 kleine pompelmoezen (grapefruit)
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels haring eitjes
Peper en zout naar smaak
Peterselie om af te werken
✨️ Snij een stuk schil van de pompelmoes, sanij zo dicht mogelijk tegen het roze deel van de schil en snij in reepjes.
✨️ Draai de reepjes rond een stokje, zet vast door er gewicht op te zetten.
✨️ Laat minstens een uur op kamertemperatuur drogen.

✨️ Schil de pompelmoes en snij het vruchtvlees er uit à vif.
✨️ Knijp de overgebleven vliezen nog goed uit en vang het sap op in een kommetje samen met de partjes.
✨️ Voeg de olijfolie, peper en zout toe.
✨️ Laat een uur marineren.

✨️ Haal de sint-jacobsvruchten uit de diepvries, laat ze 15 minuten ontdooien.
✨️ Snij ze in zo fijn mogelijke plakjes, dit gaat het beste wanneer ze nog half bevroren zijn.
✨️ Leg ze open op een bordje.
✨️ Overgiet elk hapje met een eetlepel vocht van de marinade.
✨️ Leg op elk bord enkele stukjes pompelmoes en wat haring eitjes.
✨️ Werk af met peterselie.
✨️ Serveer onmiddellijk.
Comments