top of page

Carpaccio van sint-jacob met gemarineerde pompelmoes

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 4 aug 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 9 okt 2024

Voor 6 personen als hapje of klein voorgerecht


6 sint-jacobs vruchten

1 grote of 2 kleine pompelmoezen (grapefruit)

6 eetlepels olijfolie

2 eetlepels haring eitjes

Peper en zout naar smaak

Peterselie om af te werken



✨️ Snij een stuk schil van de pompelmoes, sanij zo dicht mogelijk tegen het roze deel van de schil en snij in reepjes.

✨️ Draai de reepjes rond een stokje, zet vast door er gewicht op te zetten.

✨️ Laat minstens een uur op kamertemperatuur drogen.

✨️ Schil de pompelmoes en snij het vruchtvlees er uit à vif.

✨️ Knijp de overgebleven vliezen nog goed uit en vang het sap op in een kommetje samen met de partjes.

✨️ Voeg de olijfolie, peper en zout toe.

✨️ Laat een uur marineren.

✨️ Haal de sint-jacobsvruchten uit de diepvries, laat ze 15 minuten ontdooien.

✨️ Snij ze in zo fijn mogelijke plakjes, dit gaat het beste wanneer ze nog half bevroren zijn.

✨️ Leg ze open op een bordje.

✨️ Overgiet elk hapje met een eetlepel vocht van de marinade.

✨️ Leg op elk bord enkele stukjes pompelmoes en wat haring eitjes.

✨️ Werk af met peterselie.

✨️ Serveer onmiddellijk.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page