top of page

Carpaccio van sint-jacob met gemarineerde pompelmoes

Foto van schrijver: Leen Leen

Bijgewerkt op: 9 okt 2024

Voor 6 personen als hapje of klein voorgerecht


6 sint-jacobs vruchten

1 grote of 2 kleine pompelmoezen (grapefruit)

6 eetlepels olijfolie

2 eetlepels haring eitjes

Peper en zout naar smaak

Peterselie om af te werken



✨️ Snij een stuk schil van de pompelmoes, sanij zo dicht mogelijk tegen het roze deel van de schil en snij in reepjes.

✨️ Draai de reepjes rond een stokje, zet vast door er gewicht op te zetten.

✨️ Laat minstens een uur op kamertemperatuur drogen.

✨️ Schil de pompelmoes en snij het vruchtvlees er uit à vif.

✨️ Knijp de overgebleven vliezen nog goed uit en vang het sap op in een kommetje samen met de partjes.

✨️ Voeg de olijfolie, peper en zout toe.

✨️ Laat een uur marineren.

✨️ Haal de sint-jacobsvruchten uit de diepvries, laat ze 15 minuten ontdooien.

✨️ Snij ze in zo fijn mogelijke plakjes, dit gaat het beste wanneer ze nog half bevroren zijn.

✨️ Leg ze open op een bordje.

✨️ Overgiet elk hapje met een eetlepel vocht van de marinade.

✨️ Leg op elk bord enkele stukjes pompelmoes en wat haring eitjes.

✨️ Werk af met peterselie.

✨️ Serveer onmiddellijk.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page