"Cabbage thoran": Indiaas gerecht met kool en kokosnoot.
- Leen
- 29 sep
- 1 minuten om te lezen

Cabbage Thoran is een fris en kruidig gerecht uit Kerala, gemaakt van kool, kokos en specerijen – simpel, voedzaam en vol smaak. Lekker als bijgerecht!
Voor 4 personen als bijgerecht
15 minuten werk
600 gram spitskool
1 theelepel gember
1 eetlepel zonnebloemolie
3 eetlepels geraspte kokosnoot
1 theelepel zwarte mosterdzaadjes
1 theelepel kurkuma
1 theelepel curry blaadjes (of 3 grote blaadjes)
1 droge chilipeper
50 ml water.
Zout naar smaak
Snij de kool fijn.
Plet de gember.
Doe de olie in een pan en warm op, op middelhoog vuur.
Doe de mosterdzaadjes in de olie en bak ze tot ze poffen zoals popcorn.
Doe de curryblaadjes, kurkuma, chilipeper en zout bij. Bak nog 30 seconden.
Doe de kool erbij en meng alles goed door elkaar.
Voeg het water toe, laat dit 10 minuten stoven op laag vuur. De kool mag beetgaar zijn.
Voeg de kokosnoot toe.
Werk af met nog wat geschaafde kokosnoot.
Lekker bij een vleesgerecht of curry.












Opmerkingen