top of page

"Cabbage thoran": Indiaas gerecht met kool en kokosnoot.

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 29 sep
  • 1 minuten om te lezen
ree

Cabbage Thoran is een fris en kruidig gerecht uit Kerala, gemaakt van kool, kokos en specerijen – simpel, voedzaam en vol smaak. Lekker als bijgerecht!


Voor 4 personen als bijgerecht

15 minuten werk


600 gram spitskool

1 theelepel gember

1 eetlepel zonnebloemolie

3 eetlepels geraspte kokosnoot

1 theelepel zwarte mosterdzaadjes

1 theelepel kurkuma

1 theelepel curry blaadjes (of 3 grote blaadjes)

1 droge chilipeper

50 ml water.

Zout naar smaak



  • Snij de kool fijn.

  • Plet de gember.

  • Doe de olie in een pan en warm op, op middelhoog vuur.

  • Doe de mosterdzaadjes in de olie en bak ze tot ze poffen zoals popcorn.

  • Doe de curryblaadjes, kurkuma, chilipeper en zout bij. Bak nog 30 seconden.

  • Doe de kool erbij en meng alles goed door elkaar.

  • Voeg het water toe, laat dit 10 minuten stoven op laag vuur. De kool mag beetgaar zijn.

  • Voeg de kokosnoot toe.

  • Werk af met nog wat geschaafde kokosnoot.

  • Lekker bij een vleesgerecht of curry.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page