Bulgursalade met verse kruiden
- Leen
- 15 jun
- 1 minuten om te lezen

Deze salade is een zeer vrije interpretatie van tabouleh. Ik heb er nog vanalles aan toegevoegd dat ik zelf lekker vind. Ik at deze op een libaneesbrood met vlees en looksaus, en de dag erop op een lahmacun.
Omdat dit recept gemaakt wordt met fijne bulgur (köftelik bulgur) hoef je de bulgur niet te koken. De sappen van de salade en wat rusttijd zorgen er voor dat ze zacht wordt. Gebruik je grove bulgur, dan moet je deze wel koken.
Voor 4 personen als hoofgerecht
20 minuten werk + 1 uur rusten
1 bos peterselie
1 bos koriander
3 lente ui
1 rode ajuin
2 kleine komkommers of 1/2 grote komkommer
1 tomaat
30 gram fijne bulgur (köftelik bulgur)
1 granaatappel
Sap van 1 citroen
3 eetlepel goede olijfolie
Zout naar smaak
✨ Hak de peterselie, koriander, lente ui, rode ajuin, komkommer en tomaat zo klein mogelijk.
✨ Haal de pitjes uit de granaatappel. Daar heb ik geen trucje voor, het is prutswerk. ✨ Voeg het citroensap, olijfolie en zout toe.
✨ Voeg de bulgur toe en meng alles goed door elkaar.
✨ Laat de salade minstens 1 uur rusten in de frigo, bedekt.
Comments