top of page

Boontjes met krokante look en ajuin

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 3 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

Ik eet heel graag boontjes, maar dan enkel gebakken en zeker niet gekookt in water. Zo behouden ze veel meer smaak en blijven ze een beetje knapperig. Ik combineerde ze vandaag met véél look en ajuin, als bijgerecht bij gebraden kip. Super lekker!


Voor 4 personen als bijgerecht

20 minuten werk


500 gram boontjes (vers)

1 bol look

2 kleine ajuinen

Olie om in te bakken

Zout en peper naar smaak




  • Kuis de boontjes: snij het steeltje er af en spoel ze goed.

  • Pel de look en snij ze in schijfjes.

  • Doe wat olie in een pan en bak de look traag aan tot deze goudbruin, krokant en zoet wordt. Zeker niet op hoog vuur, dan wordt de look snel bitter van smaak.

  • Doe de look in een potje en zet apart. Laat de olie in de pan voor extra smaak.

  • Snij de ajuin in halve ringen en bak deze ook goudbruin en krokant in een pan. Dit mag eventueel wel op hoger vuur.

  • Zet de ajuin opzij. Laat de olie in de pan.

  • Bak de boontjes op hoog vuur in de smaakvolle olie tot de randen bruin worden en de boontjes beetgaar zijn. Kruid royaal met zout en peper.

  • Meng alles door elkaar.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page