Boontjes met krokante look en ajuin
- Leen
- 3 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Ik eet heel graag boontjes, maar dan enkel gebakken en zeker niet gekookt in water. Zo behouden ze veel meer smaak en blijven ze een beetje knapperig. Ik combineerde ze vandaag met véél look en ajuin, als bijgerecht bij gebraden kip. Super lekker!
Voor 4 personen als bijgerecht
20 minuten werk
500 gram boontjes (vers)
1 bol look
2 kleine ajuinen
Olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak
Kuis de boontjes: snij het steeltje er af en spoel ze goed.
Pel de look en snij ze in schijfjes.
Doe wat olie in een pan en bak de look traag aan tot deze goudbruin, krokant en zoet wordt. Zeker niet op hoog vuur, dan wordt de look snel bitter van smaak.
Doe de look in een potje en zet apart. Laat de olie in de pan voor extra smaak.
Snij de ajuin in halve ringen en bak deze ook goudbruin en krokant in een pan. Dit mag eventueel wel op hoger vuur.
Zet de ajuin opzij. Laat de olie in de pan.
Bak de boontjes op hoog vuur in de smaakvolle olie tot de randen bruin worden en de boontjes beetgaar zijn. Kruid royaal met zout en peper.
Meng alles door elkaar.
Comments