
Nog een klassieker die zeker niet mag ontbreken! Bimbimbap, verschillende groenten en vlees op een bedje van rijst. Traditioneel gesererveerd in een stenen hete kom, zodat de onderkant van de rijst wat krokant wordt. Daar op een pittig-zoete saus en een gebakken ei. Zit er allemaal heel mooi georganiseerd uit... maar de bedoeling is dat je alles door elkaar gooit en dan zo op eet :)
Voor 4 personen als hoofdgerecht
40 minuten werk
2 wortels
150 gram champignons
100 gram spinazie
100 gram sojascheuten
4 eieren
200 gram rijst (ongekookt)
lichte sojasaus
sesamolie
Voor de saus:
1 eetlepel gochujang (koreaanse gefermenteerde chilipasta)
1 theelepel suiker
2 eetlepels sesam olie
1 teen knoflook, gehakt
1 eetlepel water
Om af te werken:
lente ui
sesam zaadjes
geroosterd zeewier (nori)
Je kan dit natuurlijk ook weglaten of een andere proteine naar keuze gebruiken, zoals tofu.
✨ Bereid de groenten voor:
✨ Schil de wortelen en snij in lucifers.
✨ Snij de champignons in schijfjes.
✨ Bak elke soort groente apart, dit om de perfecte garing te bekomen.
✨ Bak elke groente met een beetje sesam olie en lichte sojasaus voor een lekkere smaak. Een paar druppels van elk is genoeg.
✨ Kook de rijst gaar in een rijstkoker of naar gelang de instructies op de verpakking.
✨ Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
✨ Bak de eieren.

✨ Schik de groenten per soort boven op de rijst.
✨ Doe in het midden een grote eetlepel van de saus.
✨ Doe het gebakken ei er op.
✨ Werk af met gesneden lente ui, sesamzaadjes en nori.
Comments