Back to school: 3x gepimpte Aïki noedels
- Leen
- 22 sep
- 2 minuten om te lezen

Ik kan mij herinneren dat Aïki noedels tijdens mijn schooltijd zeer populair waren en ik zelf tijdens de pauze dit regelmatig at. En eigenlijk heb ik er sinds ik afgestudeerd ben niet meer gegeten. Tot nu, ik heb drie smaken van Aïki opnieuw mogen proeven, en zoals ik altijd doe heb ik er natuurlijk een eigen draai aan gegeven. Bij elke smaak voegde ik drie à vier extraatjes toe om er volledige maaltijd van te maken.
Met de Aïki Thai chicken
1 pakje Aïki Thai chicken
200 ml water
30 ml kokosmelk
1/2 limoen
1 kippendijfilet
1 lente ui
Bak de kippendij gaar, kruid eventueel met wat peper en zout.
Snij de lente ui in ringen en de limoen door de helft.
Kook de Aïki noedels klaar volgens de instructies op de verpakking.
Voeg op het einde de kokosmelk toe.
Doe de noedels in een kom.
Versier ze met de kip, lente ui en de limoen.
Met de Aïki Curry
1 pakje Aïki curry
200 ml water
1 vel nori
1 ei
1/2 theelepel sesamzaadjes
Kook de Aïki noedels klaar volgens de instructies op de verpakking.
Bak het ei in een beetje olie, op hoog vuur zodat je krokante randjes en een lopende dooier hebt.
Doe de noedels in een kom.
Versier met het ei, verkruimelde nori en sesamzaadjes.
Met de Aïki chicken
1 pakje Aïki chicken
200 ml water
3 eieren
4 sneetjes kipfilet (voor op de boterham)
2 eetlepels sesam olie
1/2 lente ui
Kook de noedels met het water, maar voeg de kruiden nog niet toe!
Giet de noedels af, het water mag weg.
Kluts de eieren in een kommetje en doe hier de kruiden van de noedels bij.
In een pan, doe de sesam olie en verwarm op middelhoog vuur.
Doe de noedels hier bij en giet de eieren er voorzichtig over. Laat dit bakken tot de eieren gestold zijn.
Snij de kipfilet in reepjes.
Snij de lente ui in ringen.
Versier de omelet met de kipfilet en de lente ui.


























Opmerkingen