top of page

"Bún Chả Hanoi": Vietnamese mini hamburgers met noedels en dipsaus

Foto van schrijver: Leen Leen


Dit gerecht kende ik niet tot vrienden van ons foto's doorstuurden van uit Vietnam en ik dit natuurlijk eens moest namaken, dat heb ik gedaan toen ze van hun reis terugkwamen. Ik had veel research gedaan en dat werpte zijn vruchten af, want ze zeiden dat het bijna hetzelfde smaakte :)


De smaak van de burgertjes is zoet en hartig, maar toch fris dankzij het citroengras. Je eet dit gerecht door van alle elementen een stukje te nemen en te dippen in de saus.


Voor dit gerecht is het belangrijk om varkensgehakt met een hoog vetpercentage te gebruiken, standaard in de winkel is dit rond de 20%, maar 25% of meer is beter. Daarom voegde ik zelf nog een deel varkensspek toe, dat ik maalde in een hakmolentje.


Voor 4 a 6 personen

1 uur werk


Voor de balletjes:

500 gr varkensgehakt + 200 gr gemalen spek

25 ml vissaus

25 ml oestersaus

2 eetlepels bruine suiker + 1 eetlepel extra

1/2 theelepel zwarte peper

1/2 theelepel MSG

1 stengel citroengras

2 tenen look

2 sjalotten



Voor de dipsaus:

100 ml vissaus

sap van 2 limoenen

3 tenen look

1 spaanse chilipepers

400 ml water


Voor er bij:

400 gram vermicelli rijstnoedels

25 gram verse munt

25 gram verse koriander

100 gram sojascheuten


1 eetlepel olie om te bakken.



Maak de burgertjes:

Doe het spek in een hakmolentje en maal tot het fijn is.

Meng het gehakt met het spek en alle andere ingrediënten, behalve die een extra eetlepel bruine suiker.

Vorm burgetjes van het gehaktmengsel, ongeveer de grootte van een pingpongbal.

Doe wat olie in een pan en bak de burgertjes gaar op hoog vuur zodat ze een mooie korst krijgen.

Voeg op het einde een eetlepel bruine suiker toe en laat even mee bakken, zodat de burgertjes carameliseren.



Maak de dipsaus:

Hak de look en de spaanse peper.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar.


Kook de noedels volgens de instructie op de verpakking, spoel ze met koud water.

Serveer alles in de vorm van een plateau zodat iedereen zichzelf kan bedienen of maak er en "bowl" van.

Dip elke hap in de dipsaus.

Comentários


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page