
Dit gerecht kende ik niet tot vrienden van ons foto's doorstuurden van uit Vietnam en ik dit natuurlijk eens moest namaken, dat heb ik gedaan toen ze van hun reis terugkwamen. Ik had veel research gedaan en dat werpte zijn vruchten af, want ze zeiden dat het bijna hetzelfde smaakte :)
De smaak van de burgertjes is zoet en hartig, maar toch fris dankzij het citroengras. Je eet dit gerecht door van alle elementen een stukje te nemen en te dippen in de saus.
Voor dit gerecht is het belangrijk om varkensgehakt met een hoog vetpercentage te gebruiken, standaard in de winkel is dit rond de 20%, maar 25% of meer is beter. Daarom voegde ik zelf nog een deel varkensspek toe, dat ik maalde in een hakmolentje.
Voor 4 a 6 personen
1 uur werk
Voor de balletjes:
500 gr varkensgehakt + 200 gr gemalen spek
25 ml vissaus
25 ml oestersaus
2 eetlepels bruine suiker + 1 eetlepel extra
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel MSG
1 stengel citroengras
2 tenen look
2 sjalotten
Voor de dipsaus:
100 ml vissaus
sap van 2 limoenen
3 tenen look
1 spaanse chilipepers
400 ml water
Voor er bij:
400 gram vermicelli rijstnoedels
25 gram verse munt
25 gram verse koriander
100 gram sojascheuten
1 eetlepel olie om te bakken.
Maak de burgertjes:
✨ Doe het spek in een hakmolentje en maal tot het fijn is.
✨ Meng het gehakt met het spek en alle andere ingrediënten, behalve die een extra eetlepel bruine suiker.
✨ Vorm burgetjes van het gehaktmengsel, ongeveer de grootte van een pingpongbal.
✨ Doe wat olie in een pan en bak de burgertjes gaar op hoog vuur zodat ze een mooie korst krijgen.
✨ Voeg op het einde een eetlepel bruine suiker toe en laat even mee bakken, zodat de burgertjes carameliseren.
Maak de dipsaus:
Comentários