2 grote artisjokken
2 citroenen
4 tenen knoflook
Zout
✨️ Kuis de artisjok: snij de steel en top er af, knipzorgvuldig het topje van elk blaadje.
✨️ Snij de citroenen in 2, wrijf er mee de artisjok in.
✨️ Doe de artisjok met de citroen, knoflook en zout naar smaak in een grote pot.
✨️ Vul de pot met water tot de artisjok ongeveer 3/4 onder staat.
✨️ Laat 45 minuten rustig koken met een deksel.
Voor het mosterd sausje:
1 eetlepel graantjes mosterd
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel honing of agave
1 kleine sjallot in stukjes
✨️ Alles mengen
Voor het kruiden sausje:
1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
1 lente ui, fijn gehakt (enkel het groene deel)
2 tenen knoflook, fijngehakt
Sap van 1 citroen
2 eetlepels olijfolie
✨️ Alles mengen
Коментарі