top of page

Artisjok met twee sausjes

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 12 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen




2 grote artisjokken

2 citroenen

4 tenen knoflook

Zout


✨️ Kuis de artisjok: snij de steel en top er af, knipzorgvuldig het topje van elk blaadje.

✨️ Snij de citroenen in 2, wrijf er mee de artisjok in.

✨️ Doe de artisjok met de citroen, knoflook en zout naar smaak in een grote pot.

✨️ Vul de pot met water tot de artisjok ongeveer 3/4 onder staat.

✨️ Laat 45 minuten rustig koken met een deksel.



Voor het mosterd sausje:

1 eetlepel graantjes mosterd

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel honing of agave

1 kleine sjallot in stukjes


✨️ Alles mengen


Voor het kruiden sausje:

1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

1 lente ui, fijn gehakt (enkel het groene deel)

2 tenen knoflook, fijngehakt

Sap van 1 citroen

2 eetlepels olijfolie


✨️ Alles mengen


Kommentare


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page