top of page

Artisjok met twee sausjes

Foto van schrijver: Leen Leen




2 grote artisjokken

2 citroenen

4 tenen knoflook

Zout


✨️ Kuis de artisjok: snij de steel en top er af, knipzorgvuldig het topje van elk blaadje.

✨️ Snij de citroenen in 2, wrijf er mee de artisjok in.

✨️ Doe de artisjok met de citroen, knoflook en zout naar smaak in een grote pot.

✨️ Vul de pot met water tot de artisjok ongeveer 3/4 onder staat.

✨️ Laat 45 minuten rustig koken met een deksel.



Voor het mosterd sausje:

1 eetlepel graantjes mosterd

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel honing of agave

1 kleine sjallot in stukjes


✨️ Alles mengen


Voor het kruiden sausje:

1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

1 lente ui, fijn gehakt (enkel het groene deel)

2 tenen knoflook, fijngehakt

Sap van 1 citroen

2 eetlepels olijfolie


✨️ Alles mengen


Коментарі


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page