"Aka Shiso no nikumaki": Japanse gehaktrolletjes met shiso
- Leen
- 5 aug
- 1 minuten om te lezen

Dankzij een vriendin heb ik jaarlijks Shiso in de tuin staan, maar ik zie het tegenwoordig ook regelmatig in de Aziatische supermarkt. Daar ben ik heel blij mee, want zo kunnen meer mensen dit lekkere kruid ontdekken! De smaak ligt tussen basilicum en munt, en je kan er enorm veel mee doen.
Vandaag maakte ik er gehaktrolletjes mee die ik op de BBQ bakte. De randjes worden lichtjes krokant en het gehakt blijft super sappig!
Voor 3 spiezen - voor 3 personen
15 minuten voorbereiding - 10 minuten bakken.
21 grote blaadjes shiso
250 gram rundsgehakt
1 theelepel geraspte gember
1 eetlepel lichte sojasaus
1/2 ajuin
2 teentjes look
Oliespray (zonnebloem)
Sesamzaadjes om af te werken
Rasp de gember, look en ajuin (eventueel in een hakmolentje)
Meng dit onder het gehakt samen met de sojasaus;
Rol in elk shiso blad ongeveer 1 eetlepel gehakt, afhangend van de grootte.
Rijg de rolletjes op platte satƩstokjes.
Spray olie over de spiezen heen.
Bak ze direct boven de kolen, draai regelmatig om, tot ze gaar zijn en lichtjes krokant. Ongeveer 10 minuten.
Werk af met sesamzaadjes.
Opmerkingen