top of page

"Aka Shiso no nikumaki": Japanse gehaktrolletjes met shiso

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 5 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Dankzij een vriendin heb ik jaarlijks Shiso in de tuin staan, maar ik zie het tegenwoordig ook regelmatig in de Aziatische supermarkt. Daar ben ik heel blij mee, want zo kunnen meer mensen dit lekkere kruid ontdekken! De smaak ligt tussen basilicum en munt, en je kan er enorm veel mee doen.


Vandaag maakte ik er gehaktrolletjes mee die ik op de BBQ bakte. De randjes worden lichtjes krokant en het gehakt blijft super sappig!





Voor 3 spiezen - voor 3 personen

15 minuten voorbereiding - 10 minuten bakken.


21 grote blaadjes shiso

250 gram rundsgehakt

1 theelepel geraspte gember

1 eetlepel lichte sojasaus

1/2 ajuin

2 teentjes look

Oliespray (zonnebloem)


Sesamzaadjes om af te werken




  • Rasp de gember, look en ajuin (eventueel in een hakmolentje)

  • Meng dit onder het gehakt samen met de sojasaus;

  • Rol in elk shiso blad ongeveer 1 eetlepel gehakt, afhangend van de grootte.

  • Rijg de rolletjes op platte satĆ©stokjes.

  • Spray olie over de spiezen heen.

  • Bak ze direct boven de kolen, draai regelmatig om, tot ze gaar zijn en lichtjes krokant. Ongeveer 10 minuten.

  • Werk af met sesamzaadjes.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page