top of page

Tomatentzatziki

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 5 sep
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een frisse variatie op de klassieke Tzatziki, gemaakt met tomaat. Lekker als dip op de borrelplank of als sausje bij allerlei gerechten. En natuurlijk klaar op vijf minuutjes :)


Voor 4 personen

5 minuten werk


2 tomaten

100 gram volle yoghurt

2 teentjes look

Enkele blaadjes verse munt

Enkele takjes verse dille

2 eetlepels olijfolie

Zout naar smaak



  • Rasp de tomaten tot je tegen het vel aan zit. Doe dit in een kom.

  • Plet de look en voeg toe.

  • Hak de dille en munt en voeg toe.

  • Voeg de yoghurt en olijfolie toe.

  • Kruid naar smaak met zout.



  • Werk af met enkele blaadjes munt, dille en peterselie.

  • Serveer met krokant pita brood.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page