top of page

"Kefta arayes": Libanese gevulde broodjes

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 1 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

"Kefta Arayes" is een Libanees gerecht. Het bestaat uit platbrood gevuld met gekruid gehakt, dat vervolgens gegrild wordt tot het brood krokant is en het vlees gaar. Een leuk hapje of voorgerecht van de barbecue.


Voor 5 personen

30 minuten werk


5 pita broodjes

Oliespray (zonnebloem)


Voor de vulling:

500 gram rundgehakt

2 teentjes look

1 ajuin

Enkele takjes verse peterselie

2 sneetjes brood

1 ei

1 eetlepel tomatenconcentraat

1 theelepel paprikapoeder

1/2 theelepel komijn

Peper en zout naar smaak




  • Ik merk zelf dat het gehakt beter blijft plakken aan het brood wanneer dit mee de hakmolen ingaat, zo binden te proteïnen zich beter. De ingrediënten fijn snijden hoeft niet, aangezien ze alles tot moes hakken.

  • Om te beginnen, doe alles voor de vulling behalve het gehakt in een hakmolen. Hak tot moes.

  • Voeg het gehakt toe en mix kort mee.



  • Snij de pita broodjes in de breedte open. Smeer een dikke laag van het gehaktmengsel op elk broodje en sluit ze.

  • Snij ze in kwartjes.



  • Stook de BBQ tot 180 graden. Ik bakte de broodjes op de plancha, maar dit kan ook op een gietijzeren rooster.

  • Spray de broodjes in met zonnebloemolie.

  • Bak ze op de BBQ tot het gehakt gaar is en de broodjes krokant. Ongeveer 7 minuten langs elke kant.

  • Serveer eventueel met een yoghurtsausje en sla.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page