
Voor 4 personen
1 uur werk en 3 uur in de oven
700 gram rundvlees (ik gebruikte rosbief)
700 ml rundsbouillon
100 gram verse ananas
1 ui
3 tenen knoflook
2 gedroogde en gerookte chilipepers (zoals morita)
Olie
12 tortillas
Gegrilde ananas (recept op mijn site)
1 rode ui
25 gram koriander
1 limoen
✨️ Neem een gietijzeren pot (type le creuset) en zet deze op het vuur.
✨️ Bak het vlees in een beetje olie aan alle kanten goudbruin.
✨️ Snij de ananas en ui in blokjes
✨️ Giet de bouillon, ananas, ui, kloflook en chili pepers over het rundvlees.
✨️ Zet het deksel op de de pot en zet gedurende 3 uur in de oven op 180 graden.
✨️ Check elk uur of er nog voldoende vocht aanwezig is, giet er wat water bij indien nodig. Draai het vlees om.
✨️ Haal het vlees uit de pot en trek uit elkaar met een vork.
✨️ Mix het overgebleven vocht met een staafmixer, dit is de saus.
✨️ Voeg de pulled beef terug toe aan de saus.
✨️ Dit kan gerust op voorhand klaar gemaakt worden.
✨️ Snij de ui, koriander en gegrilde ananas fijn. Snij de limoen in partjes.
✨️ Zet een grote pan op het vuur.
✨️ Doop de tortillas kort in de saus van het rundvlees, bak deze aan in de pan.
✨️ Leg ze op een bord en vul met pulled beef, ui, koriander en ananas. Knijp enkele druppels limoen sap er over heen.
Comments