
Steak en chimichurri, een klassieke combinatie in de Argentijnse keuken. Ik bakte de steak op de barbecue voor een lekkere gerookte smaak. Ideaal bij de frisse chimichurri, die ik natuurlijk op mijn eigen manier maakte.
Sommige recepten maken de saus in een blender of hakmolentje, ik koos om alles met de hand de snijden om nog stukken kruiden er in te hebben. De chimichurri kan perfect op voorhand gemaakt worden.
Voor 2 personen als hoofdgerecht
10 minuten werk voor de chimichurri
15 minuten werk om de steak op de barbecue te bakken
Voor de chimichurri:
50 ml Olijfolie
15 gram verse koriander
5 gram verse oregano
5 gram verse peterselie
1/2 Spaanse peper
Sap van 1 Limoen
2 tenen Knoflook
Zout naar smaak
✨ Hak de kruiden fijn, doe ze in een kom.
✨ Plet de knoflook en voeg toe.
✨ Snij de chilipeper in halve ringen en voeg toe.
✨ Pers de limoen uit in de saus.
✨ Voeg de olijfolie en zout naar smaak toe.
✨ Meng goed.
✨ Bak de steak op de barbecue met wat zout. Serveer met de chimichurri.
✨ Serveer met aardappelen of brood.
Comentários