top of page

Sorbet van ananas en shiso in de Ninja Creami

Foto van schrijver: Leen Leen

Voor 1 pint

10 minuten werk + minstens 24 uur in de diepvriezer


Voor een succesvol recept voor ijs in de Ninja Creami te maken raad ik steeds aan op een vetstof OF zoetigheid te te voegen.

Van vetstof kan je bijvoorbeeld Griekse yoghurt, volle melk of een plantaardig alternatief toevoegen.

Gebruik dan suikervervanger maar echte suiker. Zoals kristalsuiker, siroop, agave, honing... Je kan natuurlijk een deel vervangen door een suikervervanger, zoals ik altijd doe voor gezondheidsredenen. De reden is niet voor de smaak, maar omdat het vriespunt van suiker en vet lager ligt dan van ander vocht. Doe je dit niet, dan zal de motor van de Creami te hard moeten werken en is er risico dat deze kapot gaat. Vet of zoet, een van de twee, is goed genoeg.


250 gram verse ananas in blokjes

Enkele blaadjes shiso, in stukjes gescheurd.

20 ml shiso siroop, recept op mijn site

100 ml water

Zoetstof naar smaak, ik gebruik altijd stevia in vloeibare vorm


✨ Doe alle ingrediënten in de pint.

✨ Laat minstens 24 uur in de diepvriezer.

✨ Laat een keer draaien op "sorbet".

✨ Voeg indien nodig een scheutje water toe en laat nog eens draaien op "respin".


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page