
Voor 1 pint
10 minuten werk + minstens 24 uur in de diepvriezer
Voor een succesvol recept voor ijs in de Ninja Creami te maken raad ik steeds aan op een vetstof OF zoetigheid te te voegen.
Van vetstof kan je bijvoorbeeld Griekse yoghurt, volle melk of een plantaardig alternatief toevoegen.
Gebruik dan suikervervanger maar echte suiker. Zoals kristalsuiker, siroop, agave, honing... Je kan natuurlijk een deel vervangen door een suikervervanger, zoals ik altijd doe voor gezondheidsredenen. De reden is niet voor de smaak, maar omdat het vriespunt van suiker en vet lager ligt dan van ander vocht. Doe je dit niet, dan zal de motor van de Creami te hard moeten werken en is er risico dat deze kapot gaat. Vet of zoet, een van de twee, is goed genoeg.
250 gram verse ananas in blokjes
Enkele blaadjes shiso, in stukjes gescheurd.
20 ml shiso siroop, recept op mijn site
100 ml water
Zoetstof naar smaak, ik gebruik altijd stevia in vloeibare vorm
✨ Doe alle ingrediënten in de pint.
✨ Laat minstens 24 uur in de diepvriezer.
✨ Laat een keer draaien op "sorbet".
✨ Voeg indien nodig een scheutje water toe en laat nog eens draaien op "respin".
Comments