
Een simpele aardappelsalade voor bij de barbecue zonder mayonaise. Voor de rest gebruikte ik redelijk klassieke toevoegingen in mijn aardappelsalade. Ik hou zelf van een aardappelsalade waar de aardappelen een beetje 'te' gaar zijn en de randjes verkruimelen en zich mengen onder de dressing. Hier voor gebruik ik het liefst bloemige aardappelen. Pas de kooktijd aan naar smaak!
Voor 6 personen als bijgerecht
30 minuten werk
1 kilo bloemige aardappelen
1 kleine rode ui
30 gram zure augurkjes
15 gram verse peterselie
15 gram verse bieslook
Ingemaakte rode ui voor de afwerking, recept op mijn site
Voor de saus:
150 gram volle griekse yoghurt
50 ml room
peper en zout naar smaak
✨ Meng alle ingredienten voor de saus in een grote kom
✨ Snij de rode ui, augurkjes, peterselie en bieslook in kleine stukjes.
✨ Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 2cm op 2cm
✨ Doe ze in een pot met koud water, zet op het vuur en breng aan de kook.
✨ Laat 15 minuten koken of tot de patatjes uit elkaar vallen wanneer je ze prikt met een vork.
✨ Giet af en meng onder de saus terwijl de aardappelen nog warm zijn, zo nemen ze meer saus op.
✨ Werk af met augurkjes in ingemaakte rode ui
Comments