top of page

Rib eye met ajuin-pepersaus

Foto van schrijver: Leen Leen

Zelden eet ik een steak, maar als ik het doe, dan moet het wel een goeie zijn! Voor mij mag die wat vettig zijn en nog wat roze vanbinnen. Een rib eye is een uitstekende keuze. Vandaag combineerde ik ze met een ajuin-pepersaus. En lekker dat dat was!


Voor 4 personen

1,5 uur werk


Voor de ajuin-pepersaus:

1kg ajuin

50 gram boter

250 ml rundsbouillon

1 eetlepel groene peperbolletjes (opgelegd)


4 rib eye steaks van ongeveer 250 gram elk

Boter om in te bakken

Zout naar smaak

Pyramide zout om af te werken


Voor er bij, naar keuze:

Broccoli

Aardappelen




Maak de saus:

Snij de ajuin in halve maantjes.

Bak de ajuin kort aan met wat boter zodat ze wat kleur krijgt.

Voeg de bouillon, peperbollen en boter toe.

Laat een uur rustig pruttelen op laag vuur. Kijk af en toe of er nog genoeg vocht is.


Bereid je bijgerechten voor, ik deed er broccoli en aardappelen bij.


Kruid de steaks met zout.

Bak de steaks in boter, tot de gewenste bakwijze.

Werk af met pyramide zout.


Serveer alles samen met de saus.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page