top of page

Pompoensoep met schedels

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 12 minuten geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Tof soepje om te serveren met halloween


Voor de soep:

400 gram butternut

1 ajuin

1 liter water

1 bouillonblokje (groenten)

Olie om in te stoven


Voor de "schedels":

250 gram witte champignons




Maak de soep:

  • Snipper de ajuin en snij de pompoen in blokjes (schillen hoeft niet).

  • Stoof dit kot aan met een beetje olie.

  • Voeg het water en bouillonblokje toe.

  • Laat dit 25 minuten rustig koken.

  • Mix glad met een staafmixer




  • Volg bovenstaande stappenplan om van de champignons schedeltjes te maken

  • Snij de champignons in twee.

  • Maak oogjes met de hulp van een rietje.

  • Maak inkepingen met een mes waar de neus en de tanden zouden komen.

  • Voeg ze toe aan de soep en laat nog eens 10 minuten meekoken.


Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page