top of page

"Patatas bravas" nacho's

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 1 sep 2024
  • 1 minuten om te lezen

De "patatas bravas" aardappelsalade was totaal niet populair op de site, tegen mijn verwachtingen in, maar ik vond ze wel geweldig :) Ik maakte nog een "patatas bravas" variant maar deze keer met nacho's


Voor 4 personen als snack of voorgerecht

1 zak nacho's

2 tomaten

100 gram geraspte kaas


Voor de looksaus:

30 gram griekse yoghurt

30 gram mayonaise

1 tenen knoflook

Peper en zout naar smaak

1 lente ui


Voor de bravas saus:

100ml passata

1/4 theelepel gerookt pikant paprikapoeder

1/2 theelepel zacht paprikapoeder

1/4 blokje groentenbouillon

1/2 theelepel suiker

1 eetlepels olijfolie

Zout naar smaak




Maak de bravas saus:

āœØļø Pel en plet de knoflook.

āœØļø Doe de olijfolie in een pan en zet op hoog vuur.

āœØļø Voeg de knoflook, zachte en pikante paprika toe. Bak 1 minuut mee. Zet het vuur af.

āœØļø Doe de passata en bouillonblokje in een steelpannetje, breng aan de kook.

āœØļø Voeg de olie met kruiden en de suiker toe.

āœØļø Kruid met zout naar smaak.

āœØļø Laat 15 minuten heel zachtjes pruttelen.


Maak de looksaus:

āœØļø Pel en plet de knoflook.

āœØļø Meng de yoghurt, mayonaise, knoflook, peper en zout.


Maak de nacho's

āœØļø Verwarm de oven voor op 220 graden

āœØļø Snij de tomaat in blokjes en de lente ui in ringen.

āœØļø Leg de helft van de tortilla chips open op een bak plaat.

āœØļø Doe hier de helft van de sauzen, tomaat en kaas op.

āœØļø Herhaal met de rest. Zo is er saus op elke hap.

āœØļø Zet in de oven gedurende 8 a 10 minuten tot de chips krokant zijn en de kaas gesmolten.

āœØļø Serveer onmiddellijk.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page