top of page

"Patatas bravas" nacho's

Foto van schrijver: Leen Leen

De "patatas bravas" aardappelsalade was totaal niet populair op de site, tegen mijn verwachtingen in, maar ik vond ze wel geweldig :) Ik maakte nog een "patatas bravas" variant maar deze keer met nacho's


Voor 4 personen als snack of voorgerecht

1 zak nacho's

2 tomaten

100 gram geraspte kaas


Voor de looksaus:

30 gram griekse yoghurt

30 gram mayonaise

1 tenen knoflook

Peper en zout naar smaak

1 lente ui


Voor de bravas saus:

100ml passata

1/4 theelepel gerookt pikant paprikapoeder

1/2 theelepel zacht paprikapoeder

1/4 blokje groentenbouillon

1/2 theelepel suiker

1 eetlepels olijfolie

Zout naar smaak




Maak de bravas saus:

✨️ Pel en plet de knoflook.

✨️ Doe de olijfolie in een pan en zet op hoog vuur.

✨️ Voeg de knoflook, zachte en pikante paprika toe. Bak 1 minuut mee. Zet het vuur af.

✨️ Doe de passata en bouillonblokje in een steelpannetje, breng aan de kook.

✨️ Voeg de olie met kruiden en de suiker toe.

✨️ Kruid met zout naar smaak.

✨️ Laat 15 minuten heel zachtjes pruttelen.


Maak de looksaus:

✨️ Pel en plet de knoflook.

✨️ Meng de yoghurt, mayonaise, knoflook, peper en zout.


Maak de nacho's

✨️ Verwarm de oven voor op 220 graden

✨️ Snij de tomaat in blokjes en de lente ui in ringen.

✨️ Leg de helft van de tortilla chips open op een bak plaat.

✨️ Doe hier de helft van de sauzen, tomaat en kaas op.

✨️ Herhaal met de rest. Zo is er saus op elke hap.

✨️ Zet in de oven gedurende 8 a 10 minuten tot de chips krokant zijn en de kaas gesmolten.

✨️ Serveer onmiddellijk.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page