"Patatas bravas" nacho's
- Leen
- 1 sep 2024
- 1 minuten om te lezen

De "patatas bravas" aardappelsalade was totaal niet populair op de site, tegen mijn verwachtingen in, maar ik vond ze wel geweldig :) Ik maakte nog een "patatas bravas" variant maar deze keer met nacho's
Voor 4 personen als snack of voorgerecht
1 zak nacho's
2 tomaten
100 gram geraspte kaas
Voor de looksaus:
30 gram griekse yoghurt
30 gram mayonaise
1 tenen knoflook
Peper en zout naar smaak
1 lente ui
Voor de bravas saus:
100ml passata
1/4 theelepel gerookt pikant paprikapoeder
1/2 theelepel zacht paprikapoeder
1/4 blokje groentenbouillon
1/2 theelepel suiker
1 eetlepels olijfolie
Zout naar smaak
Maak de bravas saus:
āØļø Pel en plet de knoflook.
āØļø Doe de olijfolie in een pan en zet op hoog vuur.
āØļø Voeg de knoflook, zachte en pikante paprika toe. Bak 1 minuut mee. Zet het vuur af.
āØļø Doe de passata en bouillonblokje in een steelpannetje, breng aan de kook.
āØļø Voeg de olie met kruiden en de suiker toe.
āØļø Kruid met zout naar smaak.
āØļø Laat 15 minuten heel zachtjes pruttelen.
Maak de looksaus:
āØļø Pel en plet de knoflook.
āØļø Meng de yoghurt, mayonaise, knoflook, peper en zout.
Maak de nacho's
āØļø Verwarm de oven voor op 220 graden
āØļø Snij de tomaat in blokjes en de lente ui in ringen.
āØļø Leg de helft van de tortilla chips open op een bak plaat.
āØļø Doe hier de helft van de sauzen, tomaat en kaas op.
āØļø Herhaal met de rest. Zo is er saus op elke hap.
āØļø Zet in de oven gedurende 8 a 10 minuten tot de chips krokant zijn en de kaas gesmolten.
āØļø Serveer onmiddellijk.
Comments