
De "patatas bravas" aardappelsalade was totaal niet populair op de site, tegen mijn verwachtingen in, maar ik vond ze wel geweldig :) Ik maakte nog een "patatas bravas" variant maar deze keer met nacho's
Voor 4 personen als snack of voorgerecht
1 zak nacho's
2 tomaten
100 gram geraspte kaas
Voor de looksaus:
30 gram griekse yoghurt
30 gram mayonaise
1 tenen knoflook
Peper en zout naar smaak
1 lente ui
Voor de bravas saus:
100ml passata
1/4 theelepel gerookt pikant paprikapoeder
1/2 theelepel zacht paprikapoeder
1/4 blokje groentenbouillon
1/2 theelepel suiker
1 eetlepels olijfolie
Zout naar smaak
Maak de bravas saus:
✨️ Pel en plet de knoflook.
✨️ Doe de olijfolie in een pan en zet op hoog vuur.
✨️ Voeg de knoflook, zachte en pikante paprika toe. Bak 1 minuut mee. Zet het vuur af.
✨️ Doe de passata en bouillonblokje in een steelpannetje, breng aan de kook.
✨️ Voeg de olie met kruiden en de suiker toe.
✨️ Kruid met zout naar smaak.
✨️ Laat 15 minuten heel zachtjes pruttelen.
Maak de looksaus:
✨️ Pel en plet de knoflook.
✨️ Meng de yoghurt, mayonaise, knoflook, peper en zout.
Maak de nacho's
✨️ Verwarm de oven voor op 220 graden
✨️ Snij de tomaat in blokjes en de lente ui in ringen.
✨️ Leg de helft van de tortilla chips open op een bak plaat.
✨️ Doe hier de helft van de sauzen, tomaat en kaas op.
✨️ Herhaal met de rest. Zo is er saus op elke hap.
✨️ Zet in de oven gedurende 8 a 10 minuten tot de chips krokant zijn en de kaas gesmolten.
✨️ Serveer onmiddellijk.
Comments