top of page

Mocktail met veenbessen en rozemarijn 🎄

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze mocktail met veenbessen schreeuwt "Kerstmis". Fel rood van kleur en afgewerkt met rozemarijn en "sneeuw". De basis voor deze mocktail is en "shrub", of in het Nederlands "drinkazijn". Echt appetijtelijk klinkt dat niet, maar het resultaat is een heerlijke zoetzure basis voor allerlei drankjes.


15 minuten werk + 3 a 4 dagen trekken


Voor de shrub:

200 gram verse veenbessen

200 gram suiker

100 ml appelazijn


Voor de mocktail:

30 ml veenbessen shrub

150 ml bruiswater

enkele takjes rozemarijn

Poedersuiker om af te werken

Ijsblokjes indien gewenst



✨ Hak de veenbessen in grove stukken.

✨ Doe de veenbessen in een pot samen met de suiker en appelazijn, meng goed.

✨ Laat 3 a 4 dagen trekken in de koelkast. normaal zou alle suiker moeten oplossen.


✨ Maak de mocktail door 30 ml van de shrub en 150 ml bruiswater in een glas te gieten.

✨ Doe er ook enkele stukjes veenbes en een takje rozemarijn in.

✨ Strooi poedersuiker over heel het glas met een zeef. Deze lost snel in op in het vocht en blijft liggen op de rozemarijn en de rand van het glas.

✨ Schol


✨Tip: liefhebbers kunnen 50 ml gin toevoegen om van deze mocktail een cocktail te maken.

コメント


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page