top of page

Mocktail met veenbessen en rozemarijn ๐ŸŽ„

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 1 dec 2024
  • 1 minuten om te lezen

Deze mocktail met veenbessen schreeuwt "Kerstmis". Fel rood van kleur en afgewerkt met rozemarijn en "sneeuw". De basis voor deze mocktail is en "shrub", of in het Nederlands "drinkazijn". Echt appetijtelijk klinkt dat niet, maar het resultaat is een heerlijke zoetzure basis voor allerlei drankjes.


15 minuten werk + 3 a 4 dagen trekken


Voor de shrub:

200 gram verse veenbessen

200 gram suiker

100 ml appelazijn


Voor de mocktail:

30 ml veenbessen shrub

150 ml bruiswater

enkele takjes rozemarijn

Poedersuiker om af te werken

Ijsblokjes indien gewenst



โœจ Hak de veenbessen in grove stukken.

โœจ Doe de veenbessen in een pot samen met de suiker en appelazijn, meng goed.

โœจ Laat 3 a 4 dagen trekken in de koelkast. normaal zou alle suiker moeten oplossen.


โœจ Maak de mocktail door 30 ml van de shrub en 150 ml bruiswater in een glas te gieten.

โœจ Doe er ook enkele stukjes veenbes en een takje rozemarijn in.

โœจ Strooi poedersuiker over heel het glas met een zeef. Deze lost snel in op in het vocht en blijft liggen op de rozemarijn en de rand van het glas.

โœจ Schol


โœจTip: liefhebbers kunnen 50 ml gin toevoegen om van deze mocktail een cocktail te maken.

Commentaires


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbriefโ€‹

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page