
Deze mocktail met veenbessen schreeuwt "Kerstmis". Fel rood van kleur en afgewerkt met rozemarijn en "sneeuw". De basis voor deze mocktail is en "shrub", of in het Nederlands "drinkazijn". Echt appetijtelijk klinkt dat niet, maar het resultaat is een heerlijke zoetzure basis voor allerlei drankjes.
15 minuten werk + 3 a 4 dagen trekken
Voor de shrub:
200 gram verse veenbessen
200 gram suiker
100 ml appelazijn
Voor de mocktail:
30 ml veenbessen shrub
150 ml bruiswater
enkele takjes rozemarijn
Poedersuiker om af te werken
Ijsblokjes indien gewenst
✨ Hak de veenbessen in grove stukken.
✨ Doe de veenbessen in een pot samen met de suiker en appelazijn, meng goed.
✨ Laat 3 a 4 dagen trekken in de koelkast. normaal zou alle suiker moeten oplossen.
✨ Maak de mocktail door 30 ml van de shrub en 150 ml bruiswater in een glas te gieten.
✨ Doe er ook enkele stukjes veenbes en een takje rozemarijn in.
✨ Strooi poedersuiker over heel het glas met een zeef. Deze lost snel in op in het vocht en blijft liggen op de rozemarijn en de rand van het glas.
✨ Schol
✨Tip: liefhebbers kunnen 50 ml gin toevoegen om van deze mocktail een cocktail te maken.
コメント