
Enkele weken terug postte ik een recept voor pasta op Turkse wijze (ook met een yoghurt sausje), dit is een gelijkaardig recept maar de Libanese versie. Pasta met een yoghurt sausje en gekruid gehakt.
500 gram pasta schelpjes
Voor het sausje:
400 gram yoghurt met een hoog vet percentage (10%)
1 eetlepel gedroogde munt
2 tenen look
Scheutje water
Zout naar smaak
Voor het vlees:
400 gram rundergehakt
1 ajuin
1 teen look
1 theelepel baharat kruiden
Zout naar smaak
1 eetlepel olie
Voor de afwerking:
3 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel boter
verse peterselie
✨ Snipper de ui en hak de look.
✨ Stoof kort aan in de olie.
✨ Voeg het gehakt, zout en baharat kruiden toe.
✨ Bak het gehakt rul, het is extra lekker als er wat donkere en krokante stukjes tussen zitten.
✨ Zet opzij.

✨ Maak het yoghurt sausje.
✨ Plet de look.
✨ Meng alle ingredienten door elkaar en zet opzij.
✨ In een pan, bak de pijnboompitten in de boter tot ze goudbruin zijn.
✨ Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
✨ Indien gewenst, warm het yoghurt sausje lichtjes op. Dit wordt er normaal koud op gedaan, het resultaat is dan een lauwe pasta.
✨ Meng de pasta met het sausje.
✨ Schep op een bord, werk af met een portie vlees, pijnboompitten met boter en verse peterselie.
Comments