top of page

Mais ribbetjes met cowboy boter

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 27 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

"Corn ribs and cowboy butter" Ik kan er niet naast kijken op tiktok. Dus dat moest ik ook hebben... :) de cowboy boter is alles wat ik ooit zou willen: veel look, kruidig, pittig, scherp, beetje zoet en zout. Ook lekker op een aardappel, brood of vlees.


2 maiskolven

Oliespray: zonnebloemolie

Zout naar smaak


Voor de cowboy boter.

150 gram boter

1 eetlepel scherpe mosterd

3 tenen look

1 eetlepel paprikapoeder

1/2 theelepel chilipoeder

1 theelepel suiker

2 eetlepels gehakte peterselie

Zeste en sap van 1 citroen

Zout naar smaak



  • Snij de maiskolven zeer voorzichtig met een heel scherp mes in "ribben": Snij de eerst in de lengte door, door op de bovenkant je mes te plaatsen en dan te tikken tot de stam van de mais meegeeft. Snij dan deze helften in twee, en vervolgens in partjes tot je stukjes hebt die lijken op ribbetjes. HƩƩl voorzichtig, en anders: bel de 112 :)

  • Spray er wat olie over, en bestrooi met zout.


Maak de cowboy boter:

  • Plet de look.

  • Zest de citroen en knijp ze uit.

  • Hak de peterselie.

  • Doe alle ingrediĆ«nten samen in een potje en warm op tot alles gesmolten is.

  • Laat 5 minuten rustig pruttelen.

  • Serveer warm bij de mais.


  • Bak de mais op de BBQ, direct boven de kolen op ongeveer 200 graden, tot ze gaar is en wat zwart langs de randjes.

  • Dip royaal in de boter.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page