top of page

Loempia's met scampi en waterkastanjes

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 20 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Ik was onlangs met mijn gezin naar een foodtruck festival, waar een kraampje was waar ze loempia's verkopen, maar wat vielen die tegen zeg! Op dat moment besliste ik dat ik er zelf zou maken... Ze zijn héél lekker maar het was wel véél werk! Voor de vulling gebruikte ik waterkastanje voor een lekkere crunch en sappige scampi. Ideaal om in bulk te maken en in te vriezen.


Voor 20 stuks

Veel te lang werk


20 vellen loempiadeeg (zie foto, 1 pak is 40 vellen)


Voor de vulling:

400 gram rauwe scampi

1 blik waterkastanjes (zie foto)

1 stuk gember de grootte van een duim

3 pijpajuin

4 eetlepels hoisin saus

200 gram dunne rijstnoedels


1 ei

Olie om te frituren


Om af te werken:

Hoisinsaus

Sesamzaadjes

Verse koriander

Sweet mango saus


De vulling op de foto is met kip, ter illustratie om te laten zien hoe je ze moet rollen


  • Hak de scampi in kleine stukken.

  • Snij de waterkastanje in blokjes.

  • Hak de gember fijn.

  • Snij de pijpajuin in ringen.

  • Laat de noedels 15 minuten weken in warm (niet heet) water.

  • Knip de noedels in kleinere stukken.

  • Meng alles door elkaar samen met de hoisinsaus.


  • Doe in elke loempia ongeveer 2 eetlepels vulling en rol zo strak mogelijk op.

  • Gebruik een beetje geklutst ei als "lijm" om de loempia dicht te plakken.

  • Frituur de loempia's in hete olie tot ze mooi goudbruin zijn.



  • Je kan de loempia's ongebakken invriezen, maar wel met een bakpapiertje tussen zodat ze niet aan elkaar plakken.

ree

  • Werk af met hoisinsaus, sesamzaadjes, verse koriander en dip ze in sweet mango saus.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page