top of page

Loempia's met kip en boomoortjes

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 24 jul
  • 2 minuten om te lezen
ree

Ik was onlangs met mijn gezin naar een foodtruck festival, waar een kraampje was waar ze loempia's verkopen, maar wat vielen die tegen zeg! Op dat moment besliste ik dat ik er zelf zou maken... Ze zijn héél lekker maar het was wel véél werk!

Gevuld met kip, noedels en boomoortjes (soort van gedroogde zwammen). Ideaal om in bulk te maken en in te vriezen.



Voor 20 stuks

Veel te lang werk


20 vellen loempiadeeg (zie foto, 1 pak is 40 vellen)


Voor de kip:

400 gram kippendijfilet

500 ml water

1 stuk gember de grootte van een duim

5 eetlepels lichte sojasaus

5 eetlepels mirin


Voor de rest van de vulling:

25 gram boomoortjes

1 stuk gember de grootte van een duim

3 pijpajuin

25 gram koriander

4 eetlepels oestersaus

200 gram dunne rijstnoedels


1 ei

Olie om te frituren


Om af te werken:

Sweet chili saus

Verse koriander



  • Doe het water in een pot, samen met kip, sojasaus en mirin.

  • Snij de gember in plakken en voeg ook toe.

  • Kook de kip 30 minuten in het water.

  • Haal de kip er uit, laat afkoelen en pluis ze.




  • Hak de gember fijn.

  • Snij de pijpajuin in ringen.

  • Hak de koriander.

  • Laat de noedels 15 minuten weken in warm (niet heet) water.

  • Knip de noedels in kleinere stukken.

  • Meng alles door elkaar samen met de hoisinsaus.



  • Doe in elke loempia ongeveer 2 eetlepels vulling en rol zo strak mogelijk op.

  • Gebruik een beetje geklutst ei als "lijm" om de loempia dicht te plakken.

  • Frituur de loempia's in hete olie tot ze mooi goudbruin zijn.



  • Serveer met sweet chili saus en koriander.

  • Je kan de loempia's ongebakken invriezen, maar wel met een bakpapiertje tussen zodat ze niet aan elkaar plakken.



Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page