Loempia's met kip en boomoortjes
- Leen
- 24 jul
- 2 minuten om te lezen

Ik was onlangs met mijn gezin naar een foodtruck festival, waar een kraampje was waar ze loempia's verkopen, maar wat vielen die tegen zeg! Op dat moment besliste ik dat ik er zelf zou maken... Ze zijn héél lekker maar het was wel véél werk!
Gevuld met kip, noedels en boomoortjes (soort van gedroogde zwammen). Ideaal om in bulk te maken en in te vriezen.
Voor 20 stuks
Veel te lang werk
20 vellen loempiadeeg (zie foto, 1 pak is 40 vellen)
Voor de kip:
400 gram kippendijfilet
500 ml water
1 stuk gember de grootte van een duim
5 eetlepels lichte sojasaus
5 eetlepels mirin
Voor de rest van de vulling:
25 gram boomoortjes
1 stuk gember de grootte van een duim
3 pijpajuin
25 gram koriander
4 eetlepels oestersaus
200 gram dunne rijstnoedels
1 ei
Olie om te frituren
Om af te werken:
Sweet chili saus
Verse koriander
Doe het water in een pot, samen met kip, sojasaus en mirin.
Snij de gember in plakken en voeg ook toe.
Kook de kip 30 minuten in het water.
Haal de kip er uit, laat afkoelen en pluis ze.
Hak de gember fijn.
Snij de pijpajuin in ringen.
Hak de koriander.
Laat de noedels 15 minuten weken in warm (niet heet) water.
Knip de noedels in kleinere stukken.
Meng alles door elkaar samen met de hoisinsaus.
Doe in elke loempia ongeveer 2 eetlepels vulling en rol zo strak mogelijk op.
Gebruik een beetje geklutst ei als "lijm" om de loempia dicht te plakken.
Frituur de loempia's in hete olie tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer met sweet chili saus en koriander.
Je kan de loempia's ongebakken invriezen, maar wel met een bakpapiertje tussen zodat ze niet aan elkaar plakken.
Opmerkingen