
Dit hapje of banchan is ideaal om te serveren bij koreaanse barbecue, of gewoon bij een kom rijst en wat kimchi. Met een van mijn favoriete ingrediënten, Shiso. Ook werd Perilla genoemd. Een kruid dat veel gebruikt word in Koreaanse en Japanse keuken, met een frisse smaak die tussen munt en basilicum ligt.
Voor 4 personen als hapje
20 minuten werk
200 gram rundsgehakt
1/2 ui
1/2 wortel
1 eetlepel gochujang
20 shiso blaadjes
1 lente ui
Voor de dipsaus:
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesam olie
✨ Schil de ui en wortel en hak fijn in een hakmolentje.
✨ Meng het gehakt met de wortel, ui en gochujang. Meng goed.
✨ Duw op elk blaadje shiso een beetje gehakt.
✨ Strooi op elk blaadje wat sesamzaadjes.
✨ Bak ze in een pan met olie, enkel met de vlees kant naar beneden. Doe het deksel op de pan om wat stoom te creëren.
✨ Werk af met lente ui.
✨ Maak de dipsaus door alle ingrediënten te mengen.

Commenti