
Een klassieker, tomatensoep. gewoonweg àltijd goed. Door de tomaten te roosteren wordt de smaak nog veel intenser. Zo zo lekker.
Ik mocht voor dit recept tomaten van top kwaliteit uit de tuin van een vriendin gebruiken.
Voor 6 personen als voorgerecht of kleine maaltijd, met brood
45 minuten werk
1 kilo tomaten
2 uien
3 tenen knoflook
500 kippenbouillon, of 500 ml water en 1 blokje bouillon
Een klein handje verse basilicum blaadjes
Peper en zout naar smaak
Olijfolie
✨ Snij de tomaten doormidden. Pel de uit en knoflook. Snij de uien in partjes.
✨ Doe de tomaten, ui en knoflook in een ovenschaal, kruid met peper en zout en smeer in met olijfolie.
✨ Rooster ze in de oven, onder de hoogste stand van de grill, gedurende 15 a 20 minuten of tot de randjes donker bruin zijn.
✨ Doe de tomaten, ui, knoflook en basilicum in een pot en giet er de bouillon bij.
✨ Laat 15 minuten koken of tot alles goed gaar is.
✨ Mix met een staafmixer.
✨ Werk in het bord af met een baadje basilicum en een geroosterd tomaatje.

Comments