top of page

Geroosterde bloemkool en broccoli soep

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze soep werd gekozen door mijn dochter van 3 jaar, we gingen samen naar de koelkast en zij koos de groenten uit: broccoli en bloemkool. Ik roosterde ze ook in de oven voor een rijke smaak.


Voor 6 personen

45 minuten werk


1/2 broccoli

1/2 bloemkool

2 kleine ajuinen

2 tenen knoflook

1 liter kippen of groentenbouillon

Groene basilicumolie om af te werken, recept vind je hier

Scheut olijfolie

Peper en zout



✨ Snij de broccoli en bloemkool in stukjes. Niet alleen de roosjes, maar ook de stammen. Deze smaken ook prima in een soep.

✨ Hou enkele mini roosjes van de broccoli en bloemkool apart voor de afwerking.

✨ Pel de ajuinen en snij ze in 2, pel de knoflook maar laat in zijn gehaal.

✨ Leg alles op een bakplaat met bakpapier en doe de olijfolie, peper en zout er over. Masseer goed in.

✨ Bak op 200 graden gedurende 30 minuten of tot de randen donker worden.


✨ Bak ondertussen de opzij gehouden roosjes even aan in een pan met een beetje olie, peper en zout.


✨ Doe de bouillon in een pot en breng aan de kook.

✨ Doe de groenten er bij en laat 10 minuten koken.

✨ Mix tot een gladde soep.


✨ Werk af met de roosjes en groene basilicumolie, recept vind je hier

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page