
Ik ben heel heel trots dat deze ravioli zo goed gelukt zijn. Er zitten blaadjes salie en basilicum verwerkt in de pasta blaadjes voor een uniek effect. Ik heb de gevuld met ricotta en eigeel en was zeer blij toen het eigeel nog vloeibaar was. Een leuk gerecht om als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht te serveren. De ravioli kunnen volledig op voorhand voorbereid worden, gewoon nog afkoken vlak voor het serveren.
voor 4 a 6 personen als voorgerecht of 2 personen als hoofdgerecht, of voor ongeveer 8 stuks
1 uur werk
Voor de pasta:
300 gram bloem
3 eigelen
snufje zout
2 eetlepels olijfolie
30 blaadjes salie
30 blaadjes basilicum
Voor de vulling:
8 eigelen
250 gram ricotta
peper en zout naar smaak
Om af te werken:
Groene basilicumolie, recept vind je hier
Grof zout
✨ Meng de eigelen, olijfolie, zout en de bloem en kneed het tot een deeg in enkele minuten.
✨ Wikkel de bal deeg in folie en laat een uur rusten.
✨ Verdeel de bal in 3 delen, gewoon om makkelijker te werken.
✨ Zet de pasta machine op de dikste stand en haal de bal er enkele keren door.
✨ Zet de pasta machine telkens een beetje dichter en haal de bal er enkele keren door tot je een flinterdun pasta deeg krijgt.
✨ Leg het pasta vel open, snij in twee om twee gelijke delen te hebben.
✨ Verdeel hier de salie en basilicum blaadjes over.
✨ Leg het tweede pasta vel er over en haal nog enkele keren voorzichtig(!) door de pasta machine.
✨ Herhaal dit tot al het deeg en blaadjes kruiden opgebruikt zijn.

✨ Snij met een glas mooie cirkels uit het deeg.
✨ In een kommetje, meng de mascarpone met peper en zout naar smaak.
✨ Plaats op de helft van de cirkels een lepel mascarpone en een eigeel. Zorg dat het eigeel niet breekt! Maak een putje in de mascarpone zodat deze makkelijker blijft liggen. Zorg dat je aan de randen nog een halve centimeter plaats over houd.
✨ Maak met de vinger en wat water de buitenste randen wat nat.
✨ Plaats de tweede cirkel er over heen en duw de randjes dicht met een vork.
✨ Je kan de ravioli's nu gerust een nacht in de koelkast bewaren voor het koken.

✨ Kook de ravioli's gaar in gezouten water, gedurende 3 a 4 minuten. Het doel is dat het eigeel vloeibaar blijft.
✨ Smelt de boter in een pan, voeg de pijnboompitten en nog enkele salie blaadjes toe. Laat kort bakken.
✨ Bak de ravioli nog even kort mee in de boter.
✨ Serveer en versier met grof zout en groene basilicum olie. Recept voor groene olie vind je hier.
Comments