top of page

Gegrilde watermeloen met feta, ingemaakte ajuin en citrusdressing, op de barbecue

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 30 jun
  • 1 minuten om te lezen

Gegrilde watermeloen, klinkt misschien niet heel logisch maar het is heel lekker. Door ze te grillen wordt de watermeloen intens zoet en het rokerige van de houtskool past er fantastisch goed bij. Ik combineerde de watermeloen met een citrus dressing, feta en ingemaakte ajuin.



Voor 4 personen als bijgerecht of 1 persoon als hoofdgerecht.

20 minuten werk


Voor de salade:

1/2 kleine watermeloen

30 gram feta

Enkele blaadjes botersla

30 gram ingemaakte ajuin met kurkuma, recept vind je hier

Pul biber (Turkse chilivlokken)

Verse peterselie om af te werken


Dressing:

Sap van 1 limoen

Sap van 1/2 appelsien

1 eetlepel honing

2 eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak


✨ Snij de watermeloen in schijven van ongeveer 2 cm dik. Zeker niet dunner, om te vermijden dat de watermeloen te gaar wordt.

✨ Grill de watermeloen op gietijzer, over direct vuur. Enkele minuten langs elke kant is voldoende.

✨ Laat de watermeloen afkoelen.



✨ Meng alle ingredienten voor de dressing in een kommetje.

✨ Plaats de watermeloen op een bedje van botersla.



✨ Versier met verkruimelde feta, de dressing, de ingemaakte ajuin, pul biber en verse peterselie.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page