Gegrilde watermeloen met feta, ingemaakte ajuin en citrusdressing, op de barbecue
- Leen
- 30 jun
- 1 minuten om te lezen

Gegrilde watermeloen, klinkt misschien niet heel logisch maar het is heel lekker. Door ze te grillen wordt de watermeloen intens zoet en het rokerige van de houtskool past er fantastisch goed bij. Ik combineerde de watermeloen met een citrus dressing, feta en ingemaakte ajuin.
Voor 4 personen als bijgerecht of 1 persoon als hoofdgerecht.
20 minuten werk
Voor de salade:
1/2 kleine watermeloen
30 gram feta
Enkele blaadjes botersla
30 gram ingemaakte ajuin met kurkuma, recept vind je hier
Pul biber (Turkse chilivlokken)
Verse peterselie om af te werken
Dressing:
Sap van 1 limoen
Sap van 1/2 appelsien
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak

⨠Snij de watermeloen in schijven van ongeveer 2 cm dik. Zeker niet dunner, om te vermijden dat de watermeloen te gaar wordt.
⨠Grill de watermeloen op gietijzer, over direct vuur. Enkele minuten langs elke kant is voldoende.
⨠Laat de watermeloen afkoelen.
⨠Meng alle ingredienten voor de dressing in een kommetje.
⨠Plaats de watermeloen op een bedje van botersla.

⨠Versier met verkruimelde feta, de dressing, de ingemaakte ajuin, pul biber en verse peterselie.
Comments