Gegrilde asperges met een bieslook-citroen beurre blanc
- Leen
- 2 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Dit was het eerste gerecht dat we klaarmaakten op onze nieuwe kamado barbecue. Lekkere gegrilde asperges, met een frisse beurre blanc saus met bieslook. Hier naast serveerde ik nog een sappige rib eye en krokant brood om in de saus te soppen.
Voor 3 personen als bijgerecht
45 minuten werk
500 gr witte asperges
Voor de saus:
100 ml witte wijn
50 ml citroensap
100 ml bouillon
20 ml groene bieslookolie, recept vind je hier
50 gram boter
Voor de afwerking:
Verse bieslook
Citroenzeste
Pyramidezout
Maak de saus:
✨ Doe de wijn, citroensap en bouillon in een steelpannetje.
✨ Laat op laag vuur inkoken gedurende 30 minuten of tot het ongeveer de helft is ingekookt.
✨ Zet het vuur uit.
✨ Voeg de groene bieslookolie toe
✨ Snij de boter in blokjes en voeg toe, terwijl je constant roert.
✨ Zet opzij.

Grill de asperges:
✨ Schil de asperges en snij de kontjes er af.
✨ Grill de asperges 5 minuten over direct vuur.
✨ Draai ze om en grill nogmaals 5 minuten.
✨ Leg ze op de indirecte kant van de barbecue en laat nog 10 minuten verder garen. (Ondertussen kan je de steak bakken op de directe kant)
✨ Giet de saus in een mooie kom, leg de asperges er op en werk af met verse bieslook, citroenzeste en pyramidezout.
Comments