top of page

"Ezme": Turkse pittige saus

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 20 sep 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 31 aug

ree

Een lekkere pittige saus, heerlijk bij bijvoorbeeld gegrild vlees. Super snel en makkelijk om te maken. Soms word deze gemaakt met een mixer zodat er geen stukjes in zitten, of alles word fijn gehakt met een mes voor een groffere consistentie. Ik deed het een beetje tussen de twee in met een hakmolentje.


Voor 1 kom, goed voor 6 personen als saus

5 minuten werk


1 tomaat

1 spaanse rode chili

1/2 rode paprika

1/3 groene paprika

1 witte ui

Handje verse platte peterselie

2 eetlepels olijfolie

sap van 1 citroen

1 eetlepel tomatenpuree

1 theelepel gedroogde munt

Zout naar smaak




ree

✨ Snij alle ingrediënten grof, zodat ze beter in de hakmolen passen.

✨ Doe alles in een hakmolen en hak kort, zodat alles in hele kleine stukjes is.

✨ Je kan de ezme even afgieten om zo minder vocht te hebben, ik heb gekozen dit niet te doen en gewoon nog eens goed door te roeren voor het serveren.



Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page