
Een lekkere pittige saus, heerlijk bij bijvoorbeeld gegrild vlees. Super snel en makkelijk om te maken. Soms word deze gemaakt met een mixer zodat er geen stukjes in zitten, of alles word fijn gehakt met een mes voor een groffere consistentie. Ik deed het een beetje tussen de twee in met een hakmolentje.
Voor 1 kom, goed voor 6 personen als saus
5 minuten werk
1 tomaat
1 spaanse rode chili
1/2 rode paprika
1/3 groene paprika
1 witte ui
Handje verse platte peterselie
2 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gedroogde munt
Zout naar smaak
✨ Snij alle ingrediënten grof, zodat ze beter in de hakmolen passen.
✨ Doe alles in een hakmolen en hak kort, zodat alles in hele kleine stukjes is.
✨ Je kan de ezme even afgieten om zo minder vocht te hebben, ik heb gekozen dit niet te doen en gewoon nog eens goed door te roeren voor het serveren.
Commentaires