
Dit recept is een hele leuke activiteit om in de zomervakantie met je ( klein) kinderen te doen.
Dit recept is heerlijk verfrissend, zoet maar ook heel vrolijk. Wat had ik graag dit recept zelf vroeger met mijn oma kunnen maken.
Maar nu zijn er heel veel andere oma’s en mama’s of misschien wel oppas en papa’s die het met hun (klein)kinderen kunnen gaan doen… en dat maakt mij ook blij!
Ingrediënten:
1 mini watermeloen
Pan met water
120 gram chocola ( suikervrije bijv. prozis)
Spikkels versiering
Speciale benodigdheden
Koekjes uitsteekvormen
Ijs lolly stokjes
Hoe maak je het?
Laat de volwassene met een groot scherp mes de watermeloen door de midden snijden. Daarna snijdt diegene van een helft een schijf van ongeveer 3 centimeter af. Dat doet diegene ook van de andere helft van de watermeloen.
Nu mag jij met de koekjes-uitsteekvorm in de watermeloen steken en duwen. Zodat er een vormpje zoals een ster of een bal uit de watermeloen ontstaat. Maak maar zoveel mogelijk vormpjes. Het leukste is wel dat ze mooi heel zijn.
Zoek maar een niet te grote pan uit waar je een flinke laag water in doet.
Weeg 125 ( suikervrije) chocola af. Doe dit in een glazen kom ( dit is belangrijk).
Zet de glazen schaal met chocola boven op de pan met water. Zorg dat het water de glazen schaal niet raakt
Nu moet je even aan je ouders vragen of ze met je willen meekijken en de warmtebron voor je willen aandoen…
Nu gaat het water warm worden ( het water mag niet koken, vraag maar of je ouders willen helpen) daardoor gaat de chocola smelten. Belangrijk is. Dat jij heel heel voorzichtig met een spatel door de chocola gaat roeren. Steeds een beetje langzaam zie je het smelten.
Dit heet met een moeilijk woord ( au bain-marie ( oo ben marie). Als je niet goed roert brand de chocola aan!
Als alle blokjes chocola zijn gesmolten mag de volwassene de glazen schaal op het aanrecht zetten dan mag jij een onderzetter pakken voor eronder.
Terwijl de chocola iets afkoelt mag jij de ijslollystokjes in de de watermeloen vormpjes steken. Daarna doop je ze in de chocola. Je kunt zelf kiezen of je ze voor de helft of helemaal er in wilt steken.
Als je ze in de chocola hebt gestopt leg je ze op een snijplank. Als alle vormpjes in de chocola zijn geweest besprenkel je ze met de spikkels.
Nu mogen ze in de vriezer en begint het saaie wachten… na 1 uur zijn ze klaar.
Mama, papa, opa of oma helpen met de troep op te ruimen. Dat helpt natuurlijk ook om de tijd sneller te laten gaan😉
Als de ijsjes klaar zijn. kun je ze gaan proeven… vind je ze nou niet zo lekker misschien moet je dan even 10 minuten wachten dan worden ze wat zoeter… want hoe langer je wacht hoe zoeter ze worden😉
En natuurlijk is dit ook leuk om met je vriendjes en vriendinnetjes te delen!
Comments