top of page

Cheddar jalapeno shotgun shells, op de kamado

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 10 jul
  • 1 minuten om te lezen

ree

Shotgun shells zijn met gehakt gevulde canneloni, omwikkeld met spek. Door de sappen van het vlees gaart de canneloni ook mee. Een super lekker hapje van de barbecue.


Ik kon echt niet meer weerstaan aan de shotgun shells die ik al zo vaak zag passeren. Ik deed er mijn eigen ding mee door ze te pimpen met cheddar en cowboy candy (zoete ingemaakte jalapeno). Ja, dat was inderdaad serieus de moeite.



Voor 8 stuks

1 uur werk


250 gram rundsgehakt

50 gram cheddar, blok

1 ajuin

1 eetlepel cowboy candy (zoete ingemaakte jalapeno), recept vind je hier

8 canneloni

16 sneetjes gezouten ontbijtspek


2 eetlepels BBQ saus naar keuze, bijvoorbeeld mijn sriracha-yuzu bbq saus


Om af te werken:

9 schijfjes cowboy candy



  • Snij de cheddar in kleine blokjes, of rasp ze grof. Niet te fijn, anders smelt deze helemaal weg.

  • Snipper de ajuin.

  • Hak de cowboy candy fijn.

  • Meng het gehakt met de cheddar, ajuin en cowboy candy.

  • Zout voegde ik niet toe, omdat de kaas, jalapeno en spek al zout zijn en dit is genoeg voor mij.


  • Vul elke canneloni met het gehaktmengsel.

  • rol eerst een sneetje spek verticaal over de canneloni (zie foto) en rol het tweede sneetje er dan horizontaal om heen. Dit zorgt er voor dat de kaas niet uit de shotgun shells kan lopen tijdens het bakken.



  • Bak de shotgun shells indirect, met hitte schild, gedurende 45 minuten op 160 graden.

  • Lak ze met bbq saus en bak ze kort af direct boven de kolen.

  • Ik lak slechts 1 keer omdat ik niet hou van een te zoete smaak.




  • werk ze af met een schijfje cowboy candy.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page