Bruschetta met gerookte forelmousse en citroen gremolata
- Leen
- 4 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Nog een leuk hapje voor de feestdagen, de forelmousse kan je op voorhand maken.
Voor de mousse:
150 gram gerookte forel
250 ml room 40% vet
Peper naar smaak
Voor de gremolata:
2 eetlepels oijfolie
Sap van 1/2 citroen
Zeste van 1 citroen
Zout en peper naar smaak
Voor de bruschetta:
Haringkuit
1 rustiek stokbrood
1 teentje look
Olijfolie
Zeste van 1 citroen
Maak de mousse:
Doe de forel in een hakmolentje en hak deze fijn.
Voeg de room toe en mix tot alles een egale consistentie heeft. Door het met een hakmolen te doen, meng je tegelijk de vis met de room en wordt de room opgeklopt.
Dit duurt ongeveer 1,5 minuten.
Doe de mousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Laat dit minstens 2 uur in de frigo opstijven, of zelfs een nacht.
Je kan ook kleine toastjes maken van deze bereiding.
Maak de gremolata:
Hak de peterselie fijn met een mes. Doe in een kommetje.
Rasp de citroenzeste en doe erbij.
Doe het sap van de citroen erbij.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Meng door elkaar.
Maak de bruschetta:
Snij het stokbrood in schijven.
Smeer in met olie en look.
Bak dit:
In de airfryer: 8 minuten op 170 graden.
In de oven: 10 minuten op 180 graden.
Tot ze mooi krokant en goudbruin zijn.
Laat afkoelen (anders smelt de mousse).
Spuit de mousse mooi op het brood.
Werk af met de gremolata en haringkuit.
Rasp nog wat citroenzeste rechtstreeks erover.
Serveer onmiddellijk, zodat het brood krokant blijft.














Opmerkingen